23948sdkhjf

Bygger nytt kjølehotell på Oslo lufthavn

Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center har signert en kontrakt som gir OSCC tilgang på tomt inne på flyplassområdet. Der skal det nå bygges et nytt 4.200 kvm stort kjølehotell som skal sikre at norsk sjømat får bedre eksportforhold.

Redusert isbruk samt tryggere og ferskere sjømat til verdensmarkedene blir resultatet av avtalen som nå er signert mellom Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center AS.

– Kvaliteten på norske råvarer sikres, samtidig som vi kan redusere klimaavtrykket, sier Martin Langaas, flyfraktsjef i Avinor, som mener at Avinor og OSCC med dette svarer på ønsket fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat som flys ut fra Oslo lufthavn.

Les også: Bygger sjømatterminal på Evenes

Ferdigstilles om et år

Avinor opplyser at det nye kjølehotellet blir på 4.200 kvadratmeter og vil ha en kapasitet på ca. 90 flybrett per time. Det skal sørge for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene.

– Bærekraft er noe av det viktigste Avinor jobber med, og det å kunne redusere behovet for is i fiskekassene er et viktig bidrag her fordi klimaavtrykket per kilo fraktet sjømat reduseres, tilføyer Langaas.

For OSCC har det vært viktig å komme frem til et godt konsept, sammen med Avinor, som kan løse kjøleutfordringene for alle aktørene i bransjen.

– Målet er å styrke næringen og beskytte varene. Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det, sier Roy Egil Skredderberget, adm. direktør i OSCC. – Vi har som mål å legge til rette for at Oslo lufthavn er mest attraktiv når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Denne etableringen er svært viktig for å sikre nettopp dette, fastslår Skredderberget.

Byggingen av det nye kjølehotellet starter opp i løpet av andre kvartal og skal ferdigstilles i første halvår 2023.

Kilde: Avinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14