23948sdkhjf

Retro: Iveco på frierferd til stat og etat

AUGUST 1995: Alt gikk ikke helt etter boken da ivrige journalister virkelig skulle sette en 4x4-versjon av Iveco EuroCargo på prøve i en grustak i Lier.

Men både Kjell Ove Trommedalen (t.v.) og Bruno Hauer fra Iveco var skjønt enige om at bilen hadde kommet seg enkelt frem bare sjåføren hadde fortsatt å gi gass fremfor å slippe opp.

Etter at Iveco ganske så imponerende lanserte fire nye modeller i løpet av tre år (EuroCargo i ´91, EuroTech i ´92 samt EuroStar og EuroTrakker i ´93), hadde fagpressen hørt relativt lite fra Iveco de to siste årene. Men i august 1995 ble vi invitert til prøvekjøring av en rekke biler som inngikk i en landsomfattende salgskampanje som var spesielt rettet mot statlige og kommunale etater.

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 8-1995:

Før sin tid med Just-in-time

Helt siden Thor Rangul på midten av 1960-tallet ble uteksaminert som ingeniør i elektronikk, hadde han holdt seg i denne bransjen. Som nyutdannet ble han ansatt i Elektrisk Bureau (EB) og fikk tidlig interessen for materialstyring. Siden den gang hadde han innført Just-in-time-basert produksjon i to ulike bedrifter: første gang i EB, hvilket var et pionerprosjekt i norsk sammenheng. Sammen med Lars Øberg fikk han laget en film om omstillingen i EB og den ble senere ble brukt i JIT-opplæringen av en rekke medarbeidere i mange norske bedrifter.

Sist gang han med hell snudde en bedrift og fikk innført JIT-produksjon, var i Vingmed Sound, et høyteknologisk selskap i Horten som utviklet og produserte apparater for medisinsk diagnose og hvor Rangul arbeidet som driftsdirektør.

ASG inngikk avtale om lokaldistribusjon

ASG Norge hadde inngått en samarbeidsavtale med Transportsentralen A/L om nærdistribusjon av ASG-gods fra terminalen på Furuset til Oslo og omegn samt fellesdistribusjon 200 kilometer ut fra hovedstaden.

Markedsdirektør Morten Løkken i ASG Norge var svært fornøyd med avtalen som ville medføre at mer enn 1.500 sendinger hver dag i Østlandsområdet ville få en raskere og bedre distribusjon. De rundt 25 bilene som skulle distribuere lokal- og nærgods i Oslo og omegn for ASG skulle ha med seg eksport- og innlandsgods tilbake til ASG-terminalen. Avtalen ville gi betydelige økonomiske gevinster for begge parter.

Nytt system for beslutningsstøtte

Minard hadde utviklet et beslutningsstøttesystem for logistikk som var basert på grafiske fremstillinger. Det var ikke et MPS-system i tradisjonell forstand, men et system som utnyttet og økte verdien på MPS-systemets informasjon.

Brukeren kunne selv justere det bildet som Minard ga av situasjonen med egen innsikt og erfaring fra virkelighetens verden og på den måten kunne brukeren aktivt bruke tallmaterialet fra MPS-systemet som en støtte og ikke som ferdige løsninger.

Kuttet kostnadene med 75 prosent

Den nye blekkstråleskriveren MCP 8x32 fra Markpoint kunne skrive opptil 48 mm høye strekkoder, figurer og tekst direkte på emballasjen.

Ved å eliminere behovet for forhåndstrykte kartonger og etiketter, mente Markpoint Norge av driftskostnadene i praksis kunne reduseres med over 75 prosent.

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094