23948sdkhjf

Tamnes Transport blant 10 konkurser i godstransport så langt i mars

Konkursfrekvensen i godstransporten er fortsatt lav. Tamnes Transport skiller seg ut som en større bedrift - og for å ha gått med underskudd 8 av 10 siste tilgjengelige regnskapsår.

TRANSPORT OG ØKONOMI: Trenden med få konkurser i godstransport fortsetter inn i mars 2022. Med 10 konkurser første 25 dager i mars, ligger bransjen på linje med årsgjennomsnittet for i fjor fortsatt - og det var et år med svært få konkurser.  

Den store dieselkrisen har altså så langt ikke rukket frem til skifteretten. De to største av de 10 konkursene så langt i mars er da også bedrifter som har gått dårlig lenge før ordet pandemi ble allemannseie.

Den største i mars så langt er ærverdige Tamnes Transport AS på Røros. Konkurs er åpnet ved oppbud, altså at bedriften selv melder at den ikke lenger er solvent.

Bedriftens røtter kan spores tilbake til da Sverre Tamnes startet med kjøttransport i det små i 1952. Dagens kapittel begynte da John Tamnes etablerte bedriften i 1977.

På proff.no kan vi spore bedriftens regnskaper tilbake til 1998, og frem til 2009 gikk bedriften med hyggelig omsetning og overskudd. Så ser det verre ut.

2010 var som kjent et mørkt kapittel for hele transportbransjen, men de fleste transportbedrifter kom relativt raskt tilbake. Tamnes gikk derimot i minus både 2011 og 2012 - før det ble to år med pluss på bunnlinjen i 2013 og 2014. Siden har det vært røde tall.

Tungt.no kunne i juni 2014 melde at de tre NLF-veteranene Tore Velten, Nic Haugrønning og John Tamnes slo seg sammen og handlet transportbedriften Tamnes Transport.

Frem til da var bedriften var eid av Gauldal Østerdal Buss AS - og var en sammenslåing av Tamnes Transport, Østerdal Billag (gods) og Tore Velten Transport.

MEN: De siste seks regnskapsårene fra 2015 til og med 2020 viser et akkumulert underskudd (resultat før skatt) på 15 millioner kroner.

Siden desember 2012 er det Tor Velten (i dag også forbundsleder i NLF) som har vært daglig leder i bedriften - frem til mars i fjor, da John Tamnes igjen overtok roret.

Tungt.no fikk John Tamnes i tale på telefon i dag, men da han satt i møte med bobestyrer, ba han oss vente til over helgen for en kommentar.

Kilde for listen er Konkursregisteret per 25.3

Konkurser for godstransport på vei i mars 2022:

Oslo
OSLO VARETRANSPORT Konkursåpning
RASSOM MERON KAHSSAY Konkursåpning
TRANSGO AS Konkursåpning
 
Møre og Romsdal
JAMEBO AS Konkursåpning
 
Viken
COOL TRANSPORT AS Konkursåpning
CRACIUN TRANSPORT AS Konkursåpning
 
Vestfold og Telemark
ELIAS A&B TRANSPORT AS Konkursåpning
 
Agder
THORBJØRNSEN TERJE Konkursåpning
 
Vestland
HAUGEN ENTREPRENØR AS Konkursåpning
 
Trøndelag
TAMNES TRANSPORT AS Konkursåpning

Kilde: Konkursregisteret, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063