23948sdkhjf

Bompenger og gassbiler: Ministeren sier ja til redusert takst for gassdrevne kjøretøy

Dette sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård: - Jeg har i dag gitt Statens vegvesen i oppdrag å legge til rette for en ny takstgruppe innenfor autopass for alle tyngre gassdrevne kjøretøy,

TUNG GASSFORVIRRING: I autopass-systemet er det naturlig nok ikke mulig å skille mellom hvilke type gass de ulike kjøretøyene har på tanken.

Det er årsaken til at det ikke har kommet en løsning for kjøretøy drevet med biogass - for de kan jo ha slumpet til å fylle naturgass...

Men så: Statens vegvesen skal nå utarbeide en løsning slik at alle gasskjøretøy over 3 500 kg kan få redusert bomtakst eller fritak for betaling.
 
– Det vil være opp til lokale myndigheter å vedta en slik ordning. Samtidig som vi ber Statens vegvesen starte dette arbeidet, ber vi dem i samarbeid med Miljødirektoratet om også å se nærmere på effekten reduserte bomtakster for gasskjøretøy vil kunne ha på klimagassutslipp og lokal luftkvalitet, sier Nygård.
 
I oppdraget til Statens vegvesen heter det at biogass er en begrenset ressurs, og at bruken bør skje på en måte som gir størst mulige utslippsreduksjoner.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079