23948sdkhjf

Linde lanserer nye dieseltrucker fra 3,5 til 5 tonn

For to og et halvt år siden lanserte Linde Material Handling en helt ny generasjon med dieseldrevne motvektstrucker med løftekapasitet fra 2 til 3,5 tonn med 500 mm lastsenter. Nå utvides 12-generasjonen med modeller med kapasitet fra 3,5 til 5 tonn og med 600 mm lastsenter som standard.

Bortsett fra et lengre og bredere chassis og et lastsenter på 600 mm er truckene i den nye 1204-serien identiske med de mindre i 1202-serien.

12-generasjonen av forbrenningsmotordrevne gaffeltrucker til Linde Material Handling (MH) kan nå flytte enda tyngre last fra 3,5 til 5 tonn raskt og effektivt. Med forbedret komfort, forbedret sikt, beskyttelsessystemer for både sjåfør og miljø, samt toveis datautveksling og et kraftig drivsystem, sikrer de dieseltruckene høy pallehåndteringskapasitet, skriver produsenten i en pressemelding.

Les også: Starten på en helt ny generasjon

Fortsatt marked for dieseltrucker

Det er under ett år siden Linde lanserte nye elektriske motvektstrucker som produsenten hevdet hadde samme høye ytelse og styrke som dieseltrucker. Men selv om eltruckene de siste årene har tatt en stadig høyere markedsandel er det fortsatt mange som velger diesel. Linde forklarer det med blant annet at det er langt enklere og raskere å fylle diesel enn det er å lade, men også fordi mange brukere foretrekker det kraftige hydrostatiske drivsystemet som tillater svært følsom kontroll av ytelsen.

De nye truckene i 1204-serien er nå klare for bestilling, men med en leveringstid på 42 uker er det smart å være tidlig ute Foto: Linde

600 mm lastsenter som standard

De nye truckene i 1204-serien med løftekapasitet fra 3,5 til 5 tonn ser ved første øyekast helt identiske ut med 1202-serien fra 2 til 3,5 tonn som ble lansert på tampen av 2019. Bortsett fra at chassiset både er lengre og bredere er de da også bygget over nøyaktig samme lest. De skiller seg imidlertid ut fra både disse og den forrige generasjonen av de tyngre at de de har 600 mm lastsenter som standard. Ettersom både 3,5-tonneren (H35) og 5-tonneren (H50) kan tilbys med lastsenter på både 600 og 500 mm lastsenter hevder Linde at de imøtekommer kundenes ønske om større variasjon for å finne den best egnede trucken for den respektive arbeidsoppgaven.

Velutstyrt

Førerplassen er identisk med 1202-serien og Linde fremhever blant annet enkelt innsteg, høy komfort og god sikt takket være de asymmetriske mastprofilene og kabinens store glassflater.

Linde har også overført det omfattende sikkerhetsutstyret inn i den større modellserien. Mange funksjoner er installert som standard, eksempelvis elektronisk overvåking av sikkerhetsbelte, Linde Load Assist og Linde Curve Assist. Valgfrie belysningsløsninger inkluderer Linde TruckSpot, VertiLights eller LED Stripes.

Lang leveringstid

Produktsjef Bjørn Gustavsen hos den norske Lindeimportøren Hesselberg Truck opplyser at den utgående serien ikke har vært tilgjengelig det siste halvåret, men den nye serien er nå klar for bestilling. Med en leveringstid på 42 uker er det smart å være tidlig ute.

Opphav og kilder: Linde Material Handling

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079