23948sdkhjf

Fabritius har tegnet de første leiekontraktene i OLD

360 Logistics og Scanfreight var de to første selskapene som signerte leiekontrakt i Oslo Logistikkpark Drøbak (OLD). Totalt planlegges det med bygging av 190.000 kvm lagerbygg på den 477 dekar store tomten.

Som første selskap signerte 360 Logistics AS i forrige uke leiekontrakt på rundt 10.000 kvm i OLD. I går ble det kjent at Scanfreight AS har signet en leiekontrakt på rundt 9.000 kvm og med det har Fabritius signert hele det første nye bygget på i alt 19.000 kvm.

Oslo Logistikkpark Drøbak (OLD) har en netto tomtestørrelse på 477 dekar og ligger like ved nedkjøringen til Oslofjordtunnelen og med kort avstand til E6. Plasseringen tett på hovedfartsårer og med nærhet til Oslo gjør dette området unikt med sine store utviklingsmuligheter innen lager- og logistikk, skriver Fabritius Gruppen på sine nettsider. Ifølge selskapet vil OLD bli den nærmeste logistikkparken sør for Oslo som tilfredsstiller alle krav til fleksibilitet og effektivitet for store og små leietakere.

Det planlegges for drøye 190.000 kvm med lagerbygg når området er ferdig utviklet.

– Dette er et nytt stort område hvor vi har jobbet i mange år og investert store beløp for å kunne tilby et nytt stort Oslonært lagerområde. Det er da ekstra gøy å kunne signere det første bygget og komme i gang med bygging. Vi ser veldig frem til å fortsette det gode samarbeidet med både 360 Logistics og Scanfreight, sier Asgeir Solheim, daglig leder i Fabritius.

Les også: Greencarrier tar i bruk nytt logistikkbygg i Moss

Skal stå ferdig mot slutten av neste år

Det 19.000 kvm store lager- og logistikkbygget som skal disponeres av 360 Logistics og Scanfreight skal tilpasses leietakernes behov og ha en miljøprofil med BREEAM Very good sertifisering og solcelleanlegg på taket.
A Bygg Entreprenør skal stå for selve oppføringen av bygget som vil stå ferdig mot slutten av 2023.

Om selskapene

360 Logistics AS ble etablert i 2018 og leverer i hovedsak lager- og logistikkløsninger til nettbutikker i alle størrelser. Selskapet hevder å være Norges mest automatiserte 3PL-aktør med over én million årlige forsendelser fra sitt 5.000 kvm store fulfilmentsenter i Oslo.

Scanfreight AS ble etablert i 2017 og tilbyr transporttjenester, både nasjonalt og grenseoverskridende, i tillegg til lagring og logistikktjenester. Selskapet holder til på Vinterbro utenfor Oslo med kontor og 4000 kvm terminal og lager.

Fabritius med datterselskaper er en betydelig eiendomsaktør i Norge. Hovedaktiviteten er i Oslo-regionen hvor selskapet eier eiendommer og utviklingstomter for kombinasjonsbygg, lager, kontor og produksjon.
Fabritius Gruppen AS er et 100 eiet selskap av Gjelsten Holding.

Opphav og kilder: Fabritius

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082