23948sdkhjf

Koronaforsinket grunnstein på plass i Drammen havn

Drammen havns utvidelse på Holmen er godt i gang: Kattegat kai 2 ble påstartet i fjor, men grunnsteinsnedleggelsen ble satt på vent på grunn av koronapandemien.

– Dette er en milepæl, sa ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg da hun sammen med ordførerkollegaene Gunn Cecilie Ringdal fra Lier og Lene Conradi fra Asker klippet over snoren som var bundet mellom kranen og grunnsteinen.

På plass var også havnedirektør Arne Fosen, assisterende havnedirektør Ivar Vannebo og styreleder Ann-Christin Andersen, i tillegg til representanter fra teknisk rådgiver/prosjekterende Rambøll, entreprenør NRC og kranførere fra Drammen havn.

En av landets dypest fundamenterte kaikonstruksjoner

Kaien som nå bygges har en prislapp på rundt 250 millioner kroner. Pelingen er godt i gang, og med en fundamentsdybde ned til fjell på omtrent 140 meter blir dette en av landets dypest fundamenterte kaikonstruksjoner. Utbyggingen er det NRC som står for, og de anslår at arbeidet vil være ferdig til neste år, opplyser Drammen havn.

Les også: NRC skal bygge en av Drammens høyeste konstruksjoner – under vann

Miljøvennlig grep

Drammen havn har de siste årene fraflyttet nesten 900 meter kai på Tangen i forbindelse med byutviklingstiltak. Kattegat kai 2 blir 200 meter lang og er en utvidelse av den eksisterende Kattegat kai som ligger ytterst på Holmen.

Med den nye utvidelsen på plass vil kaikapasiteten på Holmen nå overstige en kilometer i lengde, og økningen i kapasiteten er etterlengtet i møte med etterspørselen etter miljøvennlige transportløsninger. Kaien får etablert landstrømanlegg slik at skipene kan ligge utslippsfritt ved kai.

Utbyggingen gjøres i henhold til Drammen havns visjon om å være en miljøvennlig og fremtidsrettet havn, noe som er nedfelt i strategiplanen for årene fremover.

Opphav og kilder: Drammen havn

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079