23948sdkhjf

Oslo Airport City vurderer ny eierstruktur

Styret i Oslo Airport City AS (OAC) har besluttet å igangsette en prosess for å vurdere strategiske alternativer for selskapet.

Prosessen kan resultere i endringer på eiersiden av et av Nordens største eiendomsutviklingsprosjekter.

– OAC sitter på svært attraktive tomter, har gjennomført et viktig arbeid med tilrettelegging og er nå på vei over i en større utbyggingsfase. Ved dette veiskillet er det naturlig at styret vurderer ulike strategiske valg for å sikre en fortsatt størst mulig verdiskapning og aksjonæravkastning, sier styreleder Fredrik Torgersen (bildet) i Oslo Airport City AS.

– Det har også kommet konkrete henvendelser fra strategiske investorer og partnere som ser potensialet vårt. Styret ønsker å gjennomføre en grundig prosess for å vurdere alternativer, noe som også inkluderer å fortsette i dagens form, fortsetter han.

Et av de største utviklingsprosjektene i Norden

OAC er et utviklingsselskap som eier 1.150 mål tomt i Gardermoen Næringspark, rett ved Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Tomten har et utviklingspotensial på nesten én million BTA utleiebare kvadratmeter og representerer et av de største utviklingsprosjektene i Norden.

Verdens største moderne kjøleterminal for sjømat

Selskapet opplyser at det er signert leieavtaler for tre prosjekter: I sommer ble Porsche Center Gardermoen overlevert til leietaker. The World Seafood Center, verdens største moderne kjøleterminal for sjømat, er under bygging, og det samme er OAC Arts, et høystandard kunst- og verdilager. I tillegg er selskapet i dialog med en rekke andre potensielle leietakere.

OAC ble etablert i 2016. Selskapet har ca. 160 aksjonærer, hvorav Kistefos Eiendom er den største med ca. 30 prosent eierandel.

Pangea Property Partners er engasjert som strategisk og finansiell rådgiver for OAC, og Advokatfirmaet Thommessen er engasjert som juridisk rådgiver.

Opphav og kilder: Oslo Airport City

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078