23948sdkhjf

Blir propp på E6 - men arbeidet forlenger levetiden med 30 år

Nå starter et stort vedlikeholdsarbeid på Kroppanbrua på E6 over Nidelva i Trondheim. Det gjør at brua blir kjørbar i 30 år til. Arbeidet pågår til midten av februar 2023.

TUNGT VEDLIKEHOLD: I neste uke starter vedlikeholdsarbeidet på Kroppan østre på E6 i Trondheim.

Konsekvensen for trafikkantene er nedsatt fart og reduksjon av antall kjørefelt på både Kroppan Østre og Kroppan Vestre mens arbeidet pågår.

Venstre kjørefelt i nordgående kjøreretning stenges, og venstre felt i sørgående kjøreretning stenges, og hastigheten settes ned til 70 km/t i de to gjenværende kjørefeltene på begge bruene.

Regn med kø

Trafikantene må regne med noe kø i hele anleggsperioden, og særlig i rushtiden, opplyser vegvesenet. Under anleggsperioden skal det byttes ut kantdrager og rekkverk på vestsiden av Kroppan Østre.

I 2021 ble det byttet kantdrager og rekkverk på østsiden av Kroppan Østre. Nå som arbeidet starter på vestsiden av Kroppan Østre, må Vegvesenet også stenge østsiden av Kroppan Vestre, av hensyn til sikkerhet for både trafikanter og arbeidere, samt gi rom for utstyr og rom for personell.

Statens vegvesen ber sjåførene om å ta hensyn til sine medtrafikanter og anleggsarbeiderne på brua. Det er Consolvo som skal utføre arbeidet. Kontakten er på 14,1 millioner kroner.

Kroppan Østre er bygd i 1975, som spennarmert kassebru med 11 spenn. Total lengde er 402,5 meter, total bredde er 13,3 meter. Kroppan Vestre ligger parallelt med Kroppan Østre, og begge bruene har tre kjørefelt.

Arbeidet kan forlenge levetida med 30 år, mener vegvesenet.

Opphav og kilder: Statens vegvesen, pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078