23948sdkhjf

Ann Therese fra Skotfoss: - Jeg trives best i dårlig vær på vinteren

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg er et evig ja-menneske”

  • Sjåfør: Ann Therese Pedersen Ripel
  • Bosted: Skotfoss/Skien
  • Kjører: Lokalt i og rundt Porsgrunn
  • Bil: Volvo, men foretrekker Scania
  • Ann Therese har hatt lastebillappen i 14 år, og er i dag ansatt i park i Porsgrunn kommune, og jobber med alt fra blomster til krokbil og kantkkipping.
  • Instagram: @ripel_at

"Jeg har akkurat startet med å kjøre krokbil for Porsgrunn kommune, hvor jeg er ansatt i parketaten. Til nå har jeg stort sett kjørt noen containere med hageavfall og restavfall for skjærgårdstjenesten, men til vinteren blir det flytting av tråkkemaskiner og kanskje noe brøyting. Hvis det blir snø da.

Hvorfor jeg valgte å bli yrkessjåfør? Det var noe spenningen, interesse for storbil, kjøring og lysten til å utfordre seg selv. Dette er ikke bare en jobb, men en interesse og en hobby. Jeg stortrives egentlig best med å kjøre langt, og gjerne nordover og helst i dårlig vær på vinteren.

Jeg synes det er vanskelig å velge ut en episode, eller fortelle om første gang jeg var på tur aleine med lastebilen. Jeg har vært så heldig å få være med på så mye.

Jeg stortrives med brøyting på vinteren, og da spesielt på FV 520 Saudafjellet. Jeg jobbet også med bilberging hos Odda-firmaet Thord Paulsen en stund, og det var kjempespennende. Spesielt på fjellet med tungbilberging. Jeg har hatt noen turer for Haugo Spesialoppdrag i Dalen på spesialtransport, noe jeg trives godt med.

Men jeg tror nok at krokbil er det som jeg absolutt trives best i. Jeg er et evig ja-menneske som elsker en utfordring, så jeg sier vel stort sett ikke nei. Maskiner, biler og utstyr, og ikke minst utfordringen med å laste er knallgøy.

I arbeidshverdagen min er det viktig med trivsel, men om dagen ikke er så enkel tenker jeg at jeg sikkert har lært en ting eller to.

Fritiden min går mye med til turer i skog og mark sammen med min mann, som kjører lastebil hos Asbjørn Næss Transport. Jeg skal heller ikke legge skjul på at mye fritid går i bil, lastebil og stort sett alt med motor."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109