23948sdkhjf

Oioioi: Denne nærmer seg all time i feil og mangler - og avslutter med kokain

Her er oppskriften på hvordan IKKE ha alt på stell.

MÅNA, E134: Det er Vegvesenets folk som rapporterer fra gårsdagens kontroll i Frogn, og som fikk den "uheldige" mann i fanget.

Kortversjonen er omtrent slik, da norsk lastebil og fører ble stanset i kontroll, og det er inspektør Daniel Hals som skriver:

Da lastebilen kom kjørende var det en høy skrapelyd fra lastebilens drivverk. Etter lastebilen var stanset fikk vi flere tegn på at ikke var som det skulle.

1. Lastebilen var begjært avregistrert grunnet tidligere tekniske mangler, og avskiltes på stedet.

2. Fører hadde heller ikke førerkort eller yrkessjåførkompetanse. Grunnen var at fører for en måned siden ble kontrollert av Utekontrollen i statens vegvesen. Da ble det avdekket at fører kjørte med forfalsket førerkort. Som da ble inndratt på stedet. Dette ga kjøreforbud og anmeldelse for å kjøre uten førerkort og uten YSK.

3. Firma innehadde ikke godstransportløyve, som ga bruksforbud og anmeldelse av firma.

4. Fører fikk syv advarsler og ett gebyr på 1000 kroner for brudd på kjøre- og hviletid, som også medførte at firma fikk gebyr for kjøre- og hviletidsbruddet på 2000 kroner

5. Fører brukte ikke bilbelte – gebyr på 1500 kroner

6. Lyden som nevnt kom fra mellomakselen som hadde defekt foring i midtre opplagring. Dette resulterte i at mellomakselen skrapte mot stålet til opplagringen. Teknisk mangel og bruksforbud.

7. Videre i kontrollen fikk kontrolløren indikasjoner på at føreren var påvirket av rus, politiet ble kontaktet og UP var kort tid etter på plass. Føreren testet positivt på kokain, og ble med politiet til legevakt for blodprøve.

Kilde: Statens vegvesen kontrollrapport

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063