23948sdkhjf

Diesel-lekkasje i statsbudsjettet - en drøy milliard skal komme små anleggsbedrifter til gode

Forslag til statsbudsjettet for 2023 fremlegges i morgen, og det er ventet store kutt på nesten alt. Dagbladet melder imidlertid om dieselavgiftskutt også.

LEKKASJETUNGT: Opprinnelsen til diesellekkasjen er altså Dagbladet, som i går intervjuet finansminister Vedum på Stange.

"Vil hjelpe anleggsarbeiderne (...) gir over en milliard til reduserte dieselavgifter og venter seg motstand i Stortinget", melder avisen.

Grunnavgiften ned 80 prosent

- Vi reduserer grunnavgiften med 80 prosent, sier Vedum til Dagbladet, og presisere at også Vanlige bensin- og dieselbiler vil også få reduserte avgifter.

- Men i praksis er det egentlig anleggsarbeiderne som vil merke dette, sier Vedum.

Ifølge Dagbladet skal avgiftskuttet utgjøre rundt 50 øre prisreduksjon på anleggspumpa, etter at en økning i CO2-avgiften og innblandingskrav på biodrivstoff er regnet inn.

- Vi mener dieselprisen må ned. Gravemaskiner bruker utrolig mye drivstoff på én time, sier finansministeren til Dagbladet.

I saken kommer det frem at Vedum tror han får SV med seg i denne prioriteringen i budsjettet fordi det spesielt vil hjelpe Norges mange små entreprenører (uten at han utdyper hvordan han vil skille mellom de store og små...).

MEF til Tungt: - Stor seier og politisk lederskap

I en kommentar Tungt.no har fått fra Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) beskriver hun avgiftskuttet som en stor seier i en ellers trang tid økonomisk, og mener regjeringen har kopiert modellen MEF har foreslått.

Om denne lekkasjen stemmer, viser Trygve Slagsvold Vedum politisk lederskap og hjelper  vanlige arbeidsfolk og små bedrifter i Norge i en vanskelig tid, sier Brodtkorb..

Hun mener denne milliarden kan være forskjellen som gjøre at bedrifter står gjennom krisen og ikke går konkurs.

- Jeg føler meg trygg på at SV støtter dette forslaget. Jeg kan ikke tenke meg til at de vil unnlate å forhindre permitteringer og konkurser i en bransje med mange fagarbeidere.

Opphav og kilder: Dagbladet, NTB, MEF

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11