23948sdkhjf

Diesel-lekkasje i statsbudsjettet - en drøy milliard skal komme små anleggsbedrifter til gode

Forslag til statsbudsjettet for 2023 fremlegges i morgen, og det er ventet store kutt på nesten alt. Dagbladet melder imidlertid om dieselavgiftskutt også.

LEKKASJETUNGT: Opprinnelsen til diesellekkasjen er altså Dagbladet, som i går intervjuet finansminister Vedum på Stange.

"Vil hjelpe anleggsarbeiderne (...) gir over en milliard til reduserte dieselavgifter og venter seg motstand i Stortinget", melder avisen.

Grunnavgiften ned 80 prosent

- Vi reduserer grunnavgiften med 80 prosent, sier Vedum til Dagbladet, og presisere at også Vanlige bensin- og dieselbiler vil også få reduserte avgifter.

- Men i praksis er det egentlig anleggsarbeiderne som vil merke dette, sier Vedum.

Ifølge Dagbladet skal avgiftskuttet utgjøre rundt 50 øre prisreduksjon på anleggspumpa, etter at en økning i CO2-avgiften og innblandingskrav på biodrivstoff er regnet inn.

- Vi mener dieselprisen må ned. Gravemaskiner bruker utrolig mye drivstoff på én time, sier finansministeren til Dagbladet.

I saken kommer det frem at Vedum tror han får SV med seg i denne prioriteringen i budsjettet fordi det spesielt vil hjelpe Norges mange små entreprenører (uten at han utdyper hvordan han vil skille mellom de store og små...).

MEF til Tungt: - Stor seier og politisk lederskap

I en kommentar Tungt.no har fått fra Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) beskriver hun avgiftskuttet som en stor seier i en ellers trang tid økonomisk, og mener regjeringen har kopiert modellen MEF har foreslått.

Om denne lekkasjen stemmer, viser Trygve Slagsvold Vedum politisk lederskap og hjelper  vanlige arbeidsfolk og små bedrifter i Norge i en vanskelig tid, sier Brodtkorb..

Hun mener denne milliarden kan være forskjellen som gjøre at bedrifter står gjennom krisen og ikke går konkurs.

- Jeg føler meg trygg på at SV støtter dette forslaget. Jeg kan ikke tenke meg til at de vil unnlate å forhindre permitteringer og konkurser i en bransje med mange fagarbeidere.

Opphav og kilder: Dagbladet, NTB, MEF

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078