23948sdkhjf

Prime Cargo installerer AutoStore i Vestby

For å møte netthandelens behov for rask og effektiv håndtering investerer logistikkselskapet Prime Cargo AS i en AutoStore-løsning i ett av selskapets to lagre i Vestby.

– Vi får stadig flere kunder innen e-handel og for å møte bransjens behov og krav må vi automatisere flere av våre lagerprosesser, sier Arve Gøperød, adm. direktør i Prime Cargo.

AutoStore-løsningen skal leveres av Swisslog og består i utgangspunktet av 56 roboter og 23.000 kasser, men med plass til totalt 46.000 kasser. I tillegg består løsningen av ti Carousel-porter, fire Conveyor-porter og er klargjort for banesystem. Bestillingen inkluderer også AutoStore-programvaren SynQ som kontrollerer og styrer automasjonen og tilhørende systemer.

Les også: Landets største 3PL-lager kan fort bli for lite

Settes snart i drift

Swisslog opplyser at installasjon av løsningen er påbegynt og idriftsettelse vil skje i slutten av inneværende år. De første kundene som deltar i testing og oppstart av anlegget er aktive i klesindustrien.

Les også: Johan Kristofferson: Fra Boeing til Nordensjef i Swisslog

Prime Cargo planlegger for fortsatt rask vekst i e-handelssegmentet og forventer at alle 46.000 kassene vil være fullt utnyttet allerede i 2023. Løsningen er forberedt for enda mer automatisering og den kan dobles med ytterligere 40.000 kasser i dagens design.

Opphav og kilder: Swisslog

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047