23948sdkhjf

Bauma 2022: Wacker Neuson EW100 - fornyet 10-tonner

Forventingene er høye når Wacker Neuson skal fornye deres hjulgraver på 10-tonn.

Wacker Neuson skal intet mindre enn møte fremtiden under årets Bauma, forteller de. På et 5000 kvadratmeter stort stand skal Kramer og Wacker Neuson vise hvor veien går videre:

Under fanene "Meet Green, Meet Connectivity og Meet Innovation" skal du få servert Wacker Neuson-nyheter i tre forskjellige kategorier. Høydepunktene i år blir nye EW 100 hjulgraver, ConcreTec, assistentsystem for betongherding, nullutslipp-serien med blant annet den nye vibroplata APU3050e. I tillegg vil tredje generasjon av den elektriske hjullasteren WL20e bli vist frem.

Så det er ikke kun elektriskt alstå, og for mange blir høydepunktet den nye 10-tonns hjulgraveren.

Wacker Neuson EW100

Hjulgraveren skal ifølge produsenten være unik i sin klasse og sette nye standarder. Den skal kunne utføre jobben til en 14-tonner og har et intelligent verktøy-styresystem som justerer hydraulikkflyten til valget man gjør på en 10 tommers berøringsskjermen. Bedre sikt takket være et flatere design på overbygget og ryggekamera, øker også sikkerheten. I tillegg skal den ha et brukervennlig grensesnitt og er klargjort for flere assistentsystemer. Stabiliteten er også bedret med 25 prosent mot sidene får vi vite.

Klargjort for maskinstyring

Forberedelser for 2D-og 3D-styresystemer er allerede klargjort slik at de kan ettermonteres. Maskinen er klargjort for tilhenger med tilhengerfeste og 2-kretsbrems (alternativ) og stikkontakt. Dermed kan tilhengere fra 3,5 til maksimalt 12 tonn brukes.

Den nye LED-stripa AWS 

Maskinen har også fått AWS (Active Working Signal) som ble vist under forrige Bauma og har blitt nevnt under flere lanseringer, som på de nye 4- og 5-tonnerne. En rød LED-stripe som strekker seg på tvers over bakenden lyser straks styrespakholderen trykkes ned. Dette signaliserer til personer i omgivelsene at gravemaskinen er klar til drift og kan bevege seg når som helst. I veikjøringsmodus fungerer AWS som ytterligere bremselys og når hurtigkoblingen åpnes, går AWS også over til blinkende modus, noe som signaliserer til personer rett i nærheten at utskiftning av redskap pågår.

Autobrems

Når foten flyttes bort fra gasspedalen, bremser maskinen automatisk, og kjører saktere og saktere. Dette er spesielt gunstig for føreren i forbindelse med korte utvekslinger og arbeidssykluser i tillegg til sikkerhet for omgivelsene og føreren på byggeplassen.

Opphav og kilder: Wacker Neuson

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.13