23948sdkhjf

Store overskuddmasser i Bærum: Skal utvikle digitalt system for gjenbruk og handel

I løpet av det neste tiåret skal 25 millioner kubikkmeter steinmasse tas ut i forbindelse med seks store infrastrukturprosjekter i Bærumsregionen.

MASSE MASSE: Målet er at mest mulig stein og jord fra anlegg- og byggeplasser skal brukes på nytt. Det skriver Bærum kommune i en pressemedling.

Derfor inngås nå et "Innovasjonspartnerskap" mellom Bærum kommune og Norconsult Informasjonssystemer, med Norsk Gjenvinning M3 og Pure Logic AS som underleverandører. Innovasjonspartnerskapet er også et samarbeid mellom Asker, Oslo og Bærum kommuner.

Partnerskapet skal utvikle et digitalt system for gjenbruk og handel med overskuddsmasser som stein og jord fra anleggs- og byggeplasser.

Det planlegges for at sentrale deler av systemet kan tas i bruk allerede våren 2023, mens hele systemet skal være klart sommeren 2024

Målsetting er smartere samarbeid mellom aktørene i bransjen og dermed mindre uttak av masser, med påfølgende mindre transport og reduserte utslipp fra bygge- og anleggsarbeid. 

Bakgrunn: Samferdselsutbygginger og andre bygge- og anleggsarbeider etterlater seg i dag store mengder overskudd av stein og andre masser, som i liten grad blir tatt i bruk senere.

De store infrastrukturprosjektene i Osloregionen vil kreve 2,5 millioner lastebillass og 141 millioner kilometer i samlet kjøredistanse. Blant disse kan Fornebubanen, ombygging av E16 og E18 nevnes. G

jennom prosjektet Bærum ressursbank har kommunen derfor igangsatt dette arbeidet for en bærekraftig håndtering av overskuddsmasser. Prosjektet er økonomisk støttet av Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og Enova.

Opphav og kilder: Bærum kommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078