23948sdkhjf

Ny mast til Lindes reachtrucker: Bedre sikt og økt kapasitet opp i 15 meters høyde

Linde Material Handling har lansert en ny Heavy Duty-mast til sine skyvemasttrucker R14 HD – R25, med løftekapasiteter fra 1,4 til 2,5 tonn.

Med en løftehøyde på opptil 15 meter når den nye masten hele to meter høyere opp enn forgjengeren. Den har også høyere restkapasitet og gir truckføreren bedre sikt både fremover og i høyden.

Best mulig sikt til både lasten på gaflene og omgivelsene er naturligvis en grunnforutsetning for sikker bruk av alle trucker, og spesielt på skyvemasttrucker med stor løftehøyde. På den nye HD-masten er dette ifølge Linde oppnådd ved at masten er bredere enn tidligere modeller, har færre tverrbjelker og at løftesylindrene er integrert i mastprofilen. Produsenten opplyser at dette utvider synsfeltet til truckføreren med opptil 27 prosent. I tillegg har den øverste hodetverrbjelken fått en ny utforming som gjør at man ser gaflene bedre.

Den nye masten er også montert asymmetrisk på trucken som gjør at truckføreren får bedre sikt fremover uten å måtte lene seg til siden. Produktsjef Petter Gudmundsen hos den norske Lindeimportøren Hesselberg Truck opplyser til tungt.no/logistikk at den dessuten er hengslet på reachvognen og ikke sveiset som før. Det gjør montering og demontering langt enklere..

Slik fremstiller produsenten truckførerens siktbilde med ny (t.v.) og gammel mast. Illustrasjon: Linde

Løfter høyere – lavere byggehøyde

Med en løftehøyde på opptil 15 meter når den nye masten hele to meter høyere opp enn forgjengeren. Til tross for det er høyden på senket mast (h1) lavere enn 13-meters versjonen av forgjengermodellen.

Den nye HD-masten har også høyere restkapasitet, slik at tyngre last kan håndteres ved høyere løftehøyder. Ved eksempelvis 12.200 mm løftehøyde er den 1.250 kilo opplyser Gudmundsen.

Mindre mastvibrasjoner

Den nye konstruksjonen med blant annet fem tonns forsterkede mastprofiler skal ifølge Linde gi lavere vibrasjoner ved håndtering i store høyder. En enda bedre maststabilitet kan oppnås med det valgfrie assistentsystemet Dynamic Mast Control (DMC) som er tilgjengelig på master med løftehøyde over 7,6 meter.

Opphav og kilder: Linde

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078