23948sdkhjf

Anniken fra Skodje: - Det fint å ha kollegaer som tar seg tid til å hjelpe

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg har veldig lyst å bli en flink sjåfør ”

  • Sjåfør: Anniken Haukeberg
  • Bosted: Fra Skodje, bor i Kristiansund
  • Kjører: Hovedsakelig lokalt i Kristiansund, men mye rundt om i Møre og Romsdal og Trøndelag. 
  • Bil: Har ingen fast bil, kjører den lastebilen som står ledig på tomta. Det kan vær alt fra singel skapbil til semi, eller bil og kjerre.
  • Transporterer: Alt fra høy til containere.
  • Anniken startet å kjøre lastebil som lærling i januar 2022. Hun kjører for SR Group avdeling Kristiansund.
  • Instagram: @annikenyy

"Det som fikk meg inn i lastebilyrket var egentlig ikke interessen for lastebil, for den kom ganske sent. Til tross for at jeg har vokst opp med en far som har kjørt litt lastebil. Det var ikke før jeg begynte på det første året på videregående, og hadde utplassering hos en transportbedrift, at jeg fikk åpenbaringen om at yrkessjåfør var det jeg ville bli. Etter utplasseringen har interessen bare vokst og vokst, og ført meg videre til der jeg er i dag. Jeg angrer virkelig ikke ett sekund på at jeg tok valget om å bli yrkessjåfør, selv om det var noe den yngre meg aldri hadde sett for seg å bli.

Jeg husker godt første gang jeg skulle kjøre utenfor Kristiansund alene, i en bil jeg hadde kjørt kun en gang før. Jeg hadde vel vært ansatt som lærling hos SR Group i rundt to uker før jeg fikk tilbudet om denne turen. Jeg skulle til Frøya med stykkgods, og det var midt på vinteren.

Jeg er i fra Sunnmøre, og hadde aldri hørt om Frøya før. Men jeg sa likevel ja. Når jeg kjørte fra Kristiansund, ringte jeg både mamma, pappa og broren min for å fortelle om hvor jeg skulle den dagen. Jeg har vel aldri kjent på så mye lykkerus som da.

Men, på vei mot Frøya møtte jeg først ett vogntog som lå i ei grøft, og deretter ett annet som hadde sakset midt i ei 90-sone. Jeg skal innrømme at da forsvant lykkerusen fort, og nervene begynte å komme. Det gikk heldigvis bra med meg både tur og retur, og nå har Frøya blitt en av mine favorittplasser å kjøre til.

Nå er nok turene jeg får til Trøndelag de jeg liker best. Ellers så er en tur hjem til Sunnmøre med middag og overnatting ikke så dumt det heller.

For min del er det veldig viktig at kollegaene mine er tålmodige med meg. Jeg startet med null erfaring og kunnskap om lastebil, men har veldig lyst å bli en flink sjåfør, og lære mest mulig. Jeg kan ikke skryte av at jeg er noe særlig rolig eller tålmodig selv, så derfor er det fint å ha kollegaer som tar seg tid til å hjelpe meg. 

På fritiden er jeg cheerleading-trener for Illusion cheerteam i Kristiansund. Jeg har vært så heldig å ha både et fleksibelt trenerteam og kollegaer som har gjort det mulig at jeg kan kombinere bådejobben og treneroppgavene i hverdagen. En cheerleading-konkurranse som tok sted i Trondheim tidligere i år, fikk jeg kombinere med en helt fantastisk tur med semi. Det ble lasting i Verdal på lørdag, og deretter parkerte jeg i Trondheim og fikk tatt ukehvil på hotell. Jeg brukte helgen sammen med cheerleading-laget mitt og spiste gallamiddag, før det ble videre kjøring til Aukra for å losse mandags morgen."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078