23948sdkhjf

Tore og kompressorene: To nye superaktuelle for Norge

Tore Aanerød, produktsjef på Mobilair hos Kaeser Kompressorer AS, tar oss i mot på Bauma-standet til Kaeser Kompressorer AS:

Han kan vise frem to viktige nyheter med tanke på Norge.

Passer bak en pickup

M255 er kommet i ny versjon som med alle opsjoner kan trekkes med varebil eller pickup med 3,5-tonns hengerkapasitet. Kompressoren har nå en steg V-motor fra Cummins og maks trykk på 14 bar og variabelt trykk- og leveringsmengde etter hvor mye man trenger.

- Den er krympet både i dimensjon og vekt, slik at man kan trekke den bak en pickup i stedet for å løfte den på skid, forklarer Tore.

Han tror faktisk det er den mest kompakte maskinen i den klassen. Vi spør om den blir dyrere på grunn av stegV og mer rensing. Joda, den har en prisøkning, men mest er det på grunn av styringsteknologien på motor og kompressor som følger med. Altså ikke renseteknologien i seg selv.

Tar over for bestselgeren

Mobilair M17 er både bestselger i Norge og i verden ellers og det er særlig fordi den brukes til å blåse fiberoptikk. Kapasitet på 1 kubikkmeter og maks 15 bar er nødvending for å blåse fiber inn til boliger.

Nå er den kommet i en helt ny versjon som er mer servicevennlig med oljeseperasjonsfilteret flyttet opp i maskinen slik at det er enkelt å skifte. Her har de brukt en Honda bensinmotor med steg V-standard. Med en 20 liters bensintank skal det vare til en normal arbeidsdag. Hele kompressoren veier 205 kilo og den dukker opp i første kvartal 2023.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079