23948sdkhjf

Smartlog-seminar om styring av kundetilpasset produksjon og logistikk

29. november arrangerer Smartlog og iKuben i samarbeid med forskningsprosjektet Respons et gratis heldagsseminar der forskere og bedriftsledere vil presentere resultater fra forsknings- og utviklingsaktiviteter innen kundetilpasset produksjon.

Seminaret i Molde blir en arena for å presentere og diskutere ideer til forskningsprosjekt finansiert av Norges Forskningsråd sammen med NTNU, Sintef, og Møreforskning.

I invitasjonen til seminaret skriver Erlend Alfnes, førsteamanuensis ved institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU, at en betydelig del av norsk industri produserer lav-volumprodukter der tekniske spesifikasjoner ikke er kjent i detalj når kundeordren mottas. Styringen av slik produksjon er krevende siden produktet ofte har en høy grad av kundetilpasning og bygges i samarbeid med kunder, leverandører og partnere. Samtidig gir digitaliseringen nye muligheter. Mobile og skybaserte løsninger gir nye muligheter for samarbeid i verdikjeden. Datafangst og visualiseringsteknologi gir nye muligheter for monitorering, planlegging og styring.

Så hvordan kan produksjonsstyringen i kundetilpasset produksjon forbedres gjennom digitalisering og nye smarte metoder, og hva skjer med rollen til store integrerte systemer som ERP?

Hovedforedragsholder er professor Kenn Steger-Jensen fra Universitetet i Aalborg. Han er ekspert på ERP og avanserte planleggingssystemer for produksjon, og har jobbet med flere softwareselskaper som utvikler slike systemer.

Seminaret blir en arena for å presentere og diskutere ideer til forskningsprosjekt finansiert av Norges Forskningsråd sammen med NTNU, Sintef, og Møreforskning.

Seminaret gjennomføres av Smartlog og iKuben i samarbeid med forskningsprosjektet Respons som er finansiert av Norges forskningsråd.

Foreløpig program

  • Velkommen og introduksjon, Erlend Alfnes (NTNU)
  • Prinsipper, metoder og systemer for styring av kundetilpasset produksjon, Kenn Steger Jensen (Aalborg Universitet)
  • Effektiv lavvolum produksjon på Brunvoll, Knut Ola Tverdal
  • Operativ planlegging av lav volum produksjon, Erik Gran (Sintef)
  • Styring av montasjeintensiv produksjon hos Glamox, Christer Bjørshol
  • Logistikk i produksjon av store stålprodukter og muligheter ved en digital framtid, Knut Fagerli (Vik-Ørsta)

Flere foredragsholdere vil bli annonsert fortløpende. Mer informasjon om seminaret

Praktisk informasjon

  • Tidspunkt: 29 November 2022, 09:00 – 16:00.
  • Pris: Gratis seminar, Lunsj serveres.
  • Sted: Innovasjonslaben NCE iKuben. Britvegen 4, Molde.
  • Påmelding

Opphav og kilder: NTNU

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094