23948sdkhjf

Vaske-saken: Fikk 20.000 i bot - nå møtes partene i tingretten

Vegard Kåsa fra Notodden fikk i fjor høst et forelegg på 20.000 kroner av politiet for å flytte bilen på lukket område uten kort i skriveren. Nå møtes partene i Follo og Nordre Østfold tingrett.

TUNGE BØTER: - Om jeg må bruke et sekssifret beløp på denne saken, så skal vi ta denne kampen. Det sa daglig leder i Kaasa Transport, Øistein Kaasa, i artikkelen "Fikk 20.000 kroner i bot for å vaske vogntoget i helgen".

I en kontroll på Ørje i fjor høst ble sjåføren hans Vegard Kåsa pålagt ukehvil på stedet fordi han ved to anledninger hadde vasket vogntoget inne på lukket område, uten kortet i skriveren. I ettertid ga politiet ham et forelegg på til sammen 20.000 kroner, redusert fra 24.000 kroner, dersom saken stopper her.

Tirsdag 15. november skal partene i saken forklare seg i Follo og Nordre Østfold tingrett på Mysen. Tungt.no vil være tilstede.

Galskap fra myndighetene

Vegard Kåsa pleier å ta ut kortet fra skriveren i helgene. At flissettet hans hadde rullet noen meter mellom parkeringsplassen og vannslangen ved anlegget til Kaasa Transport på Notodden, ble derfor lagt merke til av kontrollørene på Ørje.

- Det viste seg at de ikke fikk helgene mine til å stemme. Jeg sa det som det var at jeg hadde flyttet bilen bort til rampa på terminalen for å vaske den i løpet av helgen. Der har vi tilgang til vann og strøm. Kontrolløren svarte da at alt av vedlikehold på bilen, smøring, teknisk og vask, skal anses som annet arbeid, fortalte Kåsa til TransportMagasinet i fjor høst.

Daglig leder i Kaasa Transport, Øistein Kaasa, fortalte til TransportMagasinet at han synes det grenser til galskap at myndighetene plutselig kan finne på å gjøre sånt som dette.

- Vi har vasket biler i helgene i alle år og guttene her hos oss bestiller pizza og har dette som en sosial sammenkomst, samtidig som de pusser på bilene. Det må da være lov, spør du meg, spesielt ettersom det foregår på lukket område, uttalte han til TransportMagasinet i fjor.

Advokat for Kåsa er Odd Robert Aksnes.

- Det kommer nok ikke noen avgjørelse i morgen, sier Aksnes til tungt.no. Han forteller at det er flere vitner som skal forklare seg i tingretten, og at dommeren antagelig vil bruke litt tid på å komme frem til en avgjørelse i saken.

Kilde: Tungt.no, TransportMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
E6 Roterud – Storhove: Nye Veier, Lillehammer og Gjøvik er blitt enige
Ny tjeneste fra SVV: Reality-bilder fra norske døgnhvileplasser
TM for 20 år siden: Hvor ble snutebilene av?
DB Schenker etablerer nordisk fraktknutepunkt på OSL
Øveraasen med flere vinternyheter
Nestenulykker hver dag på rv. 3: Få bryr seg om nedsatt hastighet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094