23948sdkhjf

Forenkler veien til fagbrev: - Vil øke statusen til yrkessjåførene, sier YTF

Kun 1 av 3 transportarbeidere har fagbrev. Yrkestrafikkforbundet har startet en kampanje for å øke antallet drastisk.

TUNG KOMPETANSE: Fagbrev representerer økt lønn, faglig utvikling og økt bransjestatus. YTF mener at du som sjåfør med fagbrev kan få en økt grunnlønn på 27.000 kroner i året før overtid og andre tillegg er regnet inn.

YTF har rundt 12.000 medlemmer. Da tungt.no tidligere i år spurte YTF om hvor mange av disse som er yrkessjåfører, kom det kun som svar at de dessverre ikke har kapasitet til å svare på disse spørsmålene.

- Vi har et hårete mål om å få alle transportarbeidere til å ta fagbrev, uttaler generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger.

Gjør fagbrev enklere

Foruten kampanjevideoer og reklamer har Yrkestrafikkforbundet gjort en rekke grep for at veien til fagbrevet skal være enklest mulig.

- I forarbeidet vårt så vi at det var en rekke humper i veien for den som ønsker å ta fagbrev. Fylkeskommunene administrerer ordningen med fagbrev. Det er svært forskjellig fra fylke til fylke hvor god informasjonen er, og hvor lett det er å finne ut hvordan du går frem for å ta fagbrev. Derfor laget vi ytf.no/fagbrev der man enkelt finner ut hvordan man tar fagbrevet, uavhengig av hvor i landet man bor, fortsetter Jæger.

Får tildelt veiviser

En undersøkelse YTF gjennomførte blant sine medlemmer viste at 36 prosent av medlemmene hadde fagbrev.

- I undersøkelsen kom det også frem at mange flere ville tatt fagbrevet dersom de hadde noen som hjalp dem på veien. Det har vi lyttet til. Vi har nesten 40 dyktige og dedikerte tillitsvalgte over hele landet som har meldt seg som veivisere, sier Jæger.

På nettsidene til YTF kan man melde seg opp til programmet «I Rute» for å få tildelt en veiviser som hjelper til på veien til fagbrev.

Håper på økt status blant unge

- Det er viktig å understreke at dette ikke bare er en døgnflue fra vår side. Denne kampanjen vil utvikles og gjenbrukes over tid for å sikre høyest mulig fagbrevandel i bransjen. Jeg håper at også flere organisasjoner i transportsektoren kaster seg på for å øke statusen i yrket. Slik får vi også flere som ønsker å utdanne seg til bussjåfører, lastebilsjåfører, lagerarbeidere og andre yrker i transportbransjen, avslutter Jæger.

Opphav og kilder: YTF, tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078