23948sdkhjf

May Linn fra Ålgård: - Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg drømmer om å kjøre langt en dag”

  • Sjåfør: May Linn Østerhus Morland
  • Bosted: Ålgård i Rogaland
  • Kjører: Distrubisjon fra Sandnes til Flekkefjord og Kvinesdal
  • Bil: Scania G410 2020-modell
  • Transporterer: Kjører på Ringnes-varer som øl og brus og litt diverse kjøle- og frysevarer.
  • May Linn har kjørt lastebil i tre år, og jobber i dag for Rogalands-bedriften Suldal Transport.
  • Instagram: @maylxnn

"Jeg vil tro at det å kjøre lastebil ligger litt i blodet mitt, ettersom at både min far og mor har kjørt i alle år. Jeg har jevnlig sittet på i lastebil fra jeg var tre måneder gammel. Når jeg var liten husker jeg at jeg spurte min far om jeg kunne få være med han å sove i bilen, for jeg syns det var så spennende.

Men på et tidspunkt i livet sa jeg til foreldrene mine at jeg aldri skulle finne på å kjøre lastebil slik som de gjorde. Det virket så fælt å være så mye på jobb. Så lastebilyrket er ikke noe som alltid har vært i tankene.

Det snudde plutselig en dag etter jeg hadde fått sertifikatet på bil, og innså hvor mye jeg elsket å være ute på veien. Nå i dag føles ingenting mer riktig, og jeg kunne ikke tenkt meg å drevet på med noe annet. Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør. Det er en så enorm frihet med dette yrket, og så mye glede som kommer av både mestringsfølelse og følelsen av at jeg gjør en viktig jobb. I tillegg er det mange hyggelige møter med andre mennesker i hverdagen.

Jeg glemmer nok aldri min første tur alene. Jeg skulle kjøre distribusjon for Tine på Stord/Bømlo-området, med en Volvo FM 500 2018-modell. Jeg var for å være helt ærlig livredd, og helt skjelven etter jeg hadde sagt ja til spørsmålet om jeg kunne ta over for en som var syk. Det var så skummelt å plutselig skulle ha ansvar for en så stor bil og så mye varer helt alene. Men turen gikk over all forventning, og da kjente jeg på en enorm stolthet og glede for at jeg faktisk fikk det til.

Jeg kommer nok heller aldri til å glemme min første tur med modulvogntog til Grimstad på byttetur. Det var stort å få kjøre det største av det største. Bilen var en Volvo FH 500 2021-modell. Det var noe jeg hadde gruet meg veldig til, for jeg var usikker på om jeg skulle klare det. Men det også gikk så bra som det bare kunne, og smilet stod på hele turen.

Jeg er ikke så bereist enda, og har kjørt i Stord/Bergens-området og Stavanger - Grimstad. Men jeg liker aller best litt lengre turer, og drømmer en dag om å gjerne kjøre langt. Jeg er en stor musikkentusiast, så å få sitte å nyte utsikten bak rattet og bare lytte til musikk nærmest hele dagen er helt perfekt.

Det som er viktig for meg i min hverdag som yrkessjåfør er så klart å være en god medtrafikant og vise mye hensyn. Men også kundeforhold, da jeg møter på mange kunder i løpet av dagen. Det viktig for meg å ha et bra forhold til dem. Det er fint å møte dem med et smil og en liten prat.

Det er også veldig viktig for meg med en god arbeidsplass og med gode kollegaer hvor vi kan hjelpe hverandre."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078