23948sdkhjf

Rekordhøy bilimport over Drammen havn

Aldri tidligere har så mange biler blitt losset i Drammen på en måned som i november. Den nye rekorden ligger hele 40 prosent over forrige rekordmåned.

Hele 17.692 biler trillet over kaikanten i en måned der rederier, speditører, transportører og en lang rekke medarbeidere på Holmen i Drammen har jobbet på høygir for å få bilene i land og videre ut til bilforhandlere og ventende kunder.

– Alle aktørers evne og vilje til å justere og tilpasse seg hverandre har vært svært viktig for å få til dette solide løftet, uttaler havnedirektør Arne Fosen i en pressemelding.

Han legger til at det samtidig er avgjørende for billogistikken at transporten videre fra Drammen også fungerer godt. Mange kunder i hele landet gleder seg til å ta i bruk sin nye bil før året er omme.

Forventer stor aktivitet også i desember

– Vårt inntrykk er at forsyningskjedene til bilbransjen har klart å tilpasse seg mange av utfordringene som Korona og krigen i Ukraina ga. Samtidig ser vi også at flere bilprodusenter har prioritert det norske markedet i månedene før avgiftsendringene som forventes fra nyttår, sier Fosen.

Også i desember forventes stor aktivitet i Drammen, og spenningen lever videre om rekorden fra 2021 med 118.452 importerte biler blir slått i år.

Les også: Verdens første bilskip med hybrid drift i Drammen

Opphav og kilder: Drammen havn

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079