23948sdkhjf

Consto bygger første av sitt slag i Europa: Ny fabrikk for NutriShell på Hitra

Fabrikken bygges for NutriShell og skal produsere biprodukter fra skalldyr. Dette blir en pilotfabrikk og den første av sitt slag i Europa.

FØRSTE AV SITT SLAG: Fabrikken blir et tilbygg til produksjonsanlegget HitraMat AS, der det foredles 4500 tonn taskekrabbe i året. Det er 70 prosent av all produksjonen i hele Norge.

I den nye fabrikken skal NutriShell prosessere restråstoff fra produksjonen til HitraMat. Prosjektet er det eneste i sitt slag i Europa, og NutriShell har fått støtte av Innovasjon Norge. Produktene vil bli brukt i blant annet fiskefôr og farmasøytisk industri.

Consto Midt-Norge har fått kontrakten og har ansvaret for betongkonstruksjoner og fundamenter for bygg og maskiner, bygningskonstruksjoner for maskiner, støttesystemer og kontorer, samt de tekniske installasjoner for bygget. NutriShell har ansvaret for maskiner og utstyr til produksjonen.

- Prosjektet er innovativt og nyskapende, sier Are-Magne Kregnes, prosjektsjef i Consto.

- NutriShell har ambisjoner om å lage en fabrikkmodell som kan tas i bruk andre steder i verden, hvor det også foregår skalldyrproduksjon. Dette blir pilotfabrikken vår, og her vil vi ta i bruk spesialteknikk, ikke hyllevare, sier Christian Johansen, styreleder i NutriShell.

Arbeidet skal ferdigstilles til sommeren.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Consto

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08