23948sdkhjf

Norva24 kjøper norske NRC Gravco: Storkonsernet vil bli europeisk fyrtårn

Oppkjøpet tilfører Norva24 90 millioner kroner i inntekt og Norva24 styrker sin allerede sterke posisjon i Oslo-regionen.

TUNG AKTØR: Norva24 har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene og eiendelene til NRC Gravco AS og dets datterselskap Septic Tank AS, sammen "Gravco".

Oppkjøpet av Gravco styrker Norva24s markedsposisjon ytterligere innen vedlikeholdsarbeid av underjordisk infrastruktur (UIM) i Oslo-regionen og omegn.

Gravco hadde en omsetning på rundt 90 millioner kroner i 2022, og med høy resultatmargin.

- Ytterligere utvidelse av vårt fotavtrykk i Norge er et viktig skritt på Norva24s reise mot vår visjon om å bli et europeisk fyrtårn innen vedlikehold av underjordisk infrastruktur. Ved å legge Gravco til Norva24 videreutvikler vi vår tetthet og markedsposisjon i det norske hovedstadsområdet, sier Henrik Damgaard, administrerende direktør i Norva24 Group.

Omsetning over 400 millioner kroner

Gravco er et velkjent selskap som leverer Norva24-kjernetjenester, inkludert tømmetjenester, høytrykkspyling, tank- og rørrensing, og relining-tjenester, samt tilleggstjenester knyttet til UIM.

Med base i Oslo har selskapet en solid arv med røtter tilbake til 1977. Gravco sysselsetter 40 personer og har en flåte på 33 kjøretøy. Ved å legge Gravco til den nåværende Norva24-virksomheten i den norske hovedstaden, vil Norva24s omsetning i Oslo-regionen og omegn overstige 400 millioner kroner, noe som styrker Norva24s allerede sterke posisjon i Oslo-regionens UIM-marked.

Finansiering?

Kjøpet er finansiert av Norva24s eksisterende kredittfasilitet og tilgjengelige likviditetsposisjon. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av de kommende ukene.

- Gravco er et anerkjent selskap med sterke marginer, høyt kvalifiserte ansatte og en relativt ny bilpark. Gravco vil passe perfekt inn i det eksisterende settet av Norva24-selskaper og vil forbedre tettheten vår i området, men beholdes som en egen enhet, i tråd med vår desentraliserte lokale enhetsbaserte forretningsmodell, sier Tore Hansen, administrerende direktør i Norva24 Norge.

Opphav og kilder: Artikkel hos Norva24

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109