23948sdkhjf

Scania R770 til Nilsskog AS: - Man må ha litt å sparke fra med i bakkene

TUNG NYBIL: Anleggsentreprenør Kolbjørn Nilsskog AS i Mosjøen har fått en ny kraftig trekker, en Scania R770 A6X4NB. Bilen skal brukes til diverse tungt arbeid.

Valget av bil er i dette tilfellet styrt av sjåføren. Den gamle bilen var en 2010-modell Scania R560 kombibil, som har gjort en god jobb. Den begynte derimot å dra på årene og har fått sine kilometer, men den har gått veldig bra med lite feil, sier anleggsleder Frode Wik.

Andre som har fått nybil

TT Anlegg AS med ny Mercedes-Benz 3258K Arocs.

Sandvik Transport AS med MAN TGX 28.580 6X2=2 LLS.

Han legger til at den gamle bilen var litt dårlig egnet med tanke på å trekke tungt.

- Når man skal dra på tunge maskiner hvor totalvekta bikker 90 tonn, må man ha litt å sparke fra med i bakkene. Sjåfør Roger Adolfsen har kjørt vår maskinflytter siden 2012, og er eneste sjåfør på denne bilen, sier Wik.

Nybilen går i hovedsak på egentransport, men kjører også noe eksternt for andre. Den ble bestilt i juli 2021, og skulle opprinnelig leveres i juni 2022. Det ble til slutt januar 2023 før den kom. 

For Nilsskog var det viktig å få en bil med ekstra aksling for høyere totalvekt. Den ekstra akselen har hydraulisk sleideflytt som styres inne fra bilen. I tillegg er det navreduksjon og skap med god plass.

- Skapet som er plassert bak hytta har varme. Vi har også Onspot automatkjetting på denne bilen, sier Wik.

Nordlandsbedriften, også kjent som Knas, har i dag nær 55 ansatte, hvor to av disse er sjåfører. Ved siden av en stor maskinpark har de to lastebiler. Den nye Scania R770 A6X4NB og en Volvo FMX fireakslet tippbil 2015-modell. Entreprenøren gjør alt av grunnarbeid innen vann og avløp, veianlegg, kraftanlegg, bergsprengning, knusing og oppmåling. Bedriften har også et eget steinbrudd.

- Hvordan møter dere leverandørers prisøkninger – og hvordan kompenserer dere med prisøkninger på egen tjenester?

- Vi må selvsagt øke prisene i takt med det som skjer i markedet. Hvis man ikke henger med her har man ikke livets rett som firma, sier Wik.

- Hvordan har konkurransebildet for dere utviklet seg de siste par årene?

- Konkuransen har alltid vært hard i vårt distrikt. Jeg er sikker på at det også i fremtiden vil fortsette å være stor konkurranse innen vår bransje.

- Hvordan var den økonomiske utviklingen til bedriften i 2022?

- Økonomisk ser det bra ut for resultatet i 2022, sier Wik.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125