23948sdkhjf

Eivind fra Kragerø: - Det er den beste opplevelsen jeg noen gang har hatt

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg har tatt utfordringene på strak arm”

  • Sjåfør: Eivind Parnas Schage
  • Bosted: Kragerø
  • Kjører: I hovedsak mellom Norge (Vestlandet) og Sverige, men har noen turer til Tyskland og Danmark.
  • Bil: Scania 650S med flispåbygg fra Vangs.
  • Transporterer: Jern i bulk i fra Tyssedal og Kvinesdal og alt mulig i retur. Til Tyskland er det som regel skrapjern.
  • Eivind har kjørt lastebil i to år, og kjører for Notodden-bedriften Kaasa Transport.
  • Instagram: @eivind.p.schage

"Jeg opplevde tidlig å få være med i kranbilen som satt ut og tok opp koggen til faren min. Det er en trebåt og det var årets to høydepunkter å få være med i en gammel F12 kranbil. Siden den gang har interessen alltid vært der, og da jeg skulle velge linje på videregående var det ikke noe å lure på. Jeg valgte yrket på veien.

Den første gangen jeg kjørte lastebil alene var allerede i 19 ukerskurset, da kjørelæreren min ble strandet på Nordagutu stasjon på vei til Notodden. Dagen før hadde jeg bestått klasse CE, og skulle ha den såkalte egenkjøringen som vi obligatorisk må ha i løpet av kurset. Jeg ble sendt fra Notodden til Nordagutu med vogntoget jeg hadde kjørt opp med dagen før. Kanskje ikke den lengste turen jeg har hatt, men det er den beste opplevelsen jeg noen gang har hatt.

Det som er viktigst for meg i hverdagen som yrkessjåfør er alle timene jeg har for meg selv. Da kan jeg tenke og gjøre hva jeg vil, selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser.

Ute på veien trives jeg på alt. Gjerne nye veier, og jeg har tatt utfordringene på strak arm. Men må jeg velge et bestemt området så er sørvestlandet en plass som jeg trives stort, for da legger den greie sjefen min opp til at jeg kan parkere i hjembyen min Kragerø.

Hobbyen min er lastebil, men jeg har en motorsykkel stående hjemme som sikkert skal ut å luftes så fort veiene er tørre og fri for salt."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095