23948sdkhjf

Familieforbrytelse: Sjåfør på døgnhvile kjørte på sjåførkortet til mamma

I DE BESTE FAMILIEBEDRIFTER... På E6 Romerike stoppet kontrollørene et norsk vogntog forrige uke, hvor sjåføren ikke hadde sitt eget kort i skriveren. Vedkommende hadde satt i mamma sitt kort.

Utekontrollen ser av og til at sjåfører kjører på andre kort. Gjerne når kontrollen skjer på et tilfeldig sted om natten. 

- Det er i seg selv et grovt brudd å bruke et annet kort, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Dermed må mamma søke nytt kort...

Vedkommende sjåfør var egentlig på døgnhvil, og dermed i brudd på sitt eget kort. Dette resulterte i en anmeldelse til politiet.

- Det som skjer videre er at kortet som står i skriveren, som ikke er sjåføren sitt, blir beslaglagt og følger saken. Vedkommende som eier kortet må da søke om et nytt kort. Så i dette tilfellet må mammaen søke om et nytt kort, sier Rogneby.

Han legger til at det ikke er mer vanlig blant familiemeldemmer å kjøre på hverandres kort, men det hender de ser at kortet som er i bruk har samme etternavn som sjåføren.

- Det er jo mistenkelig

- Det er vanskelig for oss å avgjøre hvorfor sjåførene gjør dette. Hvis vi får inn en sjåfør som kjører med et annet kort i skriveren, så analyserer vi også kortet til sjåføren som sitter bak rattet. Da ser vi ofte at vedkommende skulle hatt en hvil. Nesten alle hevder at det er en forglemmelse, men hva grunnen er legger ikke vi oss opp i.

Han forklarer videre at de sjåførkortene som ikke tilhører sjåføren bak rattet gjerne blir brukt et par timer på slutten eller i starten av arbeidsdagen.

- Det er jo mistenkelig, men det kan jo også være at man har fått en annen sjåfør til å kjøre, sier Rogneby.

Opphav og kilder: En originalsak fra Tungt

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096