23948sdkhjf

DHL Express med GoGreen Plus:Tilbyr kundene bruk av bærekraftig flydrivstoff

GoGreen Plus er en del av Deutsche Post DHL Groups bærekraftsmål om å oppnå netto-nullutslipp innen 2050.

TUNGE UTSLIPPSKUTT: DHL Express kunngjorde i går ettermiddag lanseringen av GoGreen Plus, en ny tjeneste som tilbyr kundene å redusere karbonutslipp knyttet til deres forsendelser ved å bruke bærekraftig flydrivstoff (SAF).

Dette skal være første gang for en global ekspresstransportør, og tjenesten vil i første omgang lanseres i Storbritannia, deretter Italia, Danmark, Sverige, Canada, Australia, Sør-Afrika og De forente arabiske emirater, tett fulgt av Norge.

Kunder basert i disse landene vil fra inneværende måned av ha muligheten til å velge GoGreen Plus når de booker frakttjeneste via MyDHL+, selskapets nettbaserte frakt- og sporingsplattform. Tjenesten er designet for å være fullt fleksibel, da den kan velges for individuelle forsendelser.

I løpet av de kommende månedene vil GoGreen Plus bli tilgjengelig for alle DHL Express-kunder. Den gir mulighet til å skreddersy CO2e-reduksjonen kundene ønsker å oppnå og mengden SAF de bruker.

Den nye GoGreen Plus-tjenesten har blitt mulig å gjennomføre etter DHLs samarbeid med bp og Neste om å levere SAF til DHL Express-huber rundt om i verden.

Den fornybare delen av det innovative drivstoffet er produsert fra spilloljer. SAF-produksjon fra avfall og rester skal kunne gi reduksjoner i klimagassutslipp på opptil 80 prosetn over livssyklusen sammenlignet med det konvensjonelle flydrivstoffet det erstatter.

John Pearson, adm. direktør i DHL Express, sier: - Vi vet at kundene våre er forpliktet til å redusere miljøpåvirkningen sin, derfor er det viktig at vi gir dem midler til å gjøre det. Jeg er glad for at vår investering i SAF nå kan utnyttes fullt ut av kundene og hjelpe dem med å redusere utslipp fra forsendelsene deres. For tiden er SAF den primære veien for å redusere karbonutslipp i luftfarten, så dette er den mest effektive måten å hjelpe kundene våre med å gjøre deres egne forsyningskjeder mer bærekraftige.

Med GoGreen Plus kan kundene redusere sine Scope 3-utslipp, de indirekte klimagassutslippene som skjer i et selskaps verdikjede, inkludert nedstrøms transport og distribusjon. I motsetning til kompenserende initiativer, reduserer GoGreen Plus utslipp innen logistikksektoren og kan dermed brukes til DHL-kundenes egne, frivillige utslippsrapportering og følger SBTi-filosofien (Science Based Target Intitiative).

GoGreen Plus-tjenesten er en del av Deutsche Post DHL Groups bærekraftsmål om å oppnå netto-nullutslipp innen 2050.

Den bidrar til delmålet om å bruke 30 % SAF for all flytransport innen 2030. I tråd med Sustainability Roadmap har Deutsche Post DHL Group som mål å tilby et grønt alternativ for alle produkter og tjenester på tvers av alle divisjoner.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Hver fjerde meter vei i Oslo er i for dårlig stand
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.14