23948sdkhjf

Tyveriraidene: Nye åtte biler frastålet styreenheter i helgen hos Hannevold

- Da ble det vår tur. 8 av bilene har blitt stjålet styringsbokser fra i natt!!! Har noen observert noe mellom 00.15 - 04.30 så gi gjerne en lyd, skrev Nils Terje Hannevold i morges. Artikkelen har kart og bilder fra tidligere tyveriraidsaker

TUNGE TYVERIER: Natt til onsdag slo tyvene til igjen. Og på kartet under kan du se at de har funnet nok en plass i Vestfold.

H Hannevold transport AS holder til ikke så langt unna E18, men enda nærmere riksvei 32, ved Sundbyfoss rett øst for Holmestrand.

- Når bilene er parkert for natten er de nok godt synlig fra veien på vårt hovedanlegg, forklarer Nils Terje Hannevold på telefon til Tungt.no

- Ble du overrasket?

- Det er klart det kom overraskende på morgenkvisten, og ikke noe mindre frustrerende med kaoset det lagde for oss. Fire av bilene kjører på jernbaneprosjektet og kan ikke erstattes på like kort varsel som andre. Men nei, når vi ser hva kollegaer er utsatt for i det siste, var det nesten ventet.

- Har dere gjort noen tiltak?

- Vi har dashcam i bilene, men det er jo nesten mest irriterende å se på folk med hetter som tukler med bilene. Vi har også bestilt områdesikring om fire dager... altså fire dager for sent til dette tilfellet.

- Vet du mer om hva som skjedde?

- Jeg bor jo bare 110 meter unna bilene og ser dem nesten kontinuerlig. Det er derfor jeg med høy grad av sikkerhet kan si at dette skjedde etter kvart over tolv da jeg la meg, og før halv fem da jeg sto opp.

- Politiet da?

- Politiet sier de er kjent med problemstillingen, men hadde hadde ikke anledning til å prioritere saken med oppmøte. Dette er jo grovt tyveri, så det synes jeg er fortvilende. Det samme skjedde for 14 dager siden da vil ble frastjålet 12-1400 liter diesel i flere omganger. Politiet kunne ikke prioritere det..

- Hva skjer videre?

- Vi fikk dem på verksted med en gang, og en er faktisk på veien igjen nå. Volmax har virkelig snudd seg rundt for oss for å få tak i deler, men på flere avbilene er det klipt kabler også, som gjørø reparasjon vanskeligere. Likevel har vi et håp om at alle er tilbake i drift i kveld. I så fall skal jeg ta turen ned til Volmax med en blomsterkvast.

- Åtte enheter, pluss bilfrakt, mekanikerarbeid og tapt arbeidstid. Det blir dyrt?

- Det blir vel en forsikringssak. Men dette koster penger, ja.

- Har du fått flere tips eller innspill på hva som egentlig foregår?

- Ingen konkrete tips ennå. Og jeg vet ikke noe mer enn snakket i bransjen, så jeg skal ikke spekulere ut over det du alt kjenner til.

Tyveriraid 1 (røde prikker) og 2 (blå prikker)

I slutten av november 2022 skrev tungt.no om flere titalls lastebiler som var ribbet for deler på Østlandet. Så ble det stille på tyveriene, helt til i februar i år. Da startet det på igjen.

Tips oss hvis du vet om flere: desken@tungt.no. Kartet under viser de stedene nye tyveri fra lastebiler er gjennomført. Dette er de tyveriene tungt.no har registrert. Røde prikker er tyveriene fra høsten 2022. Blå prikker er nye tyverier fra februar 2023. Kartet oppdateres.

Det er blant annet styreenheter (lysenheten), dører, speil, lykter og fronter som blir tatt, samme som i november i fjor.

Tidlig i november i fjor skrev tungt.no om Volmax Kongsberg, hvor tyver tok styringsenheter fra 13 lastebiler på samme natt.

Øystein Wahl, service manager ved Volvo Trucks, er usikker på hvor mange slike enheter som er stjålet de siste månedene.

- Dette blir kun spekulasjoner fra min side. Det finnes mange Volvo FH4 fra 2012-2022  i Øst Europa og videre østover som disse styreenhetene passer på, sier Wahl til tungt.no.

Registrerte tyverier i februar 2023

Borgeskogen: Stjålet deler fra fem lastebiler ved Volmax Borgeskogen. Foto: Kasper Alexander Magnussen

Jessheim/Gardermoen: Styreenhet stjålet i helgen 4.-5. februar fra denne Volvo'en. 

Trøgstad: Denne bilen mistet i helgen 4.-5. februar dører og front. Alle bilder i denne reportasjen er hentet fra respektive facebooksider. Foto: Bjørn Larsen

Trøgstad: Også denne bilen mistet i helgen 4.-5. februar dører og front. Foto: Fleming Hansen

Borgenskogen i Vestfold: Fem biler utsatt for tyveri. Uvisst hva som ble tatt.

Alnabru, Oslo: Denne Volvo FH16 600 krokbilen ble stjålet. I tillegg er en container meldt stjålet fra Oslo Containerservice. Foto: Jo Inge Quille

Tuien, Fetsund: To tippbiler fra Gunnar Knutsen ble frastjålet deler.

Gulli, Barkåker: Volvo frastjålet styreenhet til lys.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt, mange faktakilder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125