23948sdkhjf

NBT investerer i nytt logistikksenter med Autostore-løsning

GJENBRUKER FRA TIDLIGERE ANLEGG: I tillegg til et skreddersydde AutoStore-system vil NBTs nye lageret på Kløfta huse et spesialtilpasset sorteringsanlegg og et fryselager.

Logistikksenteret skal romme 14.500 kvadratmeter og settes i drift fra september.

- Vi i AutoStore-partner Element Logic og NBT er opptatt av bærekraft, og mener derfor det er spesielt interessant at vi her gjenbruker deler fra en tidligere installasjon, sier Mats Bjerkaas, Managing Director Element Logic Norge i dagens pressemelding.

Han legger til: - Selvfølgelig med samme garantier som ved et nytt anlegg.

Systemet skal når det er ferdig huse 18.000 kasser, 16 roboter og 4 karusellporter. Et poeng er også  at det enkelt skal kunne skaleres i takt med NBTs behov.

Hva skjuler seg bak bokstavene NBT?

Det som nå helst kalles NBT ble etablert for drøyt 20 år siden, med "to ansatte, én bil og omlasting på kjøkkenbordet", het den gang Norsk bibliotektransport AS (og er fortsatt det juridiske navnet du søker opp på proff.no).

Driften var basert på en genial ide om å effektivisere logistikken rundt utlån av bøker.

Veien fram til det som i dag er en "en landsdekkende totalleverandør av transport, logistikk og 3PL-løsninger til næringslivet med 14 lokasjoner og fokus på netthandel og omnikanal" er jo imponerende i seg selv.

Vi har omtalt dem i flere omganger det siste året. Inkludert en imponerede ambisjo n om å doble bilparken til 2025.

NBT i rekordfart mot å bli en stor 3PL-aktør: Fra 600 til 20.000 kvm på få år. Og forrige omtale av Kløfta-anlegget: NBT investerer i stort sorteringsanlegg

Skal bli ledende tilbyder

- Investeringen i AutoStore fra Element Logic er helt i tråd med NBT sin strategi om å være en ledende tilbyder av 3PL tjenester for bedriftsmarkedet. AutoStore blir et viktig tilskudd til vår allerede omfattende virksomhet knyttet til plukk, pakk og transport av bedriftspakker, sier Hjalmar Wiik, Head of Market & Business Development i pressemeldingen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NBT, tungt.no/logistikk, proff.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078