23948sdkhjf

Politiet nå: Tyveriraidene fra lastebiler, traktorer og anleggsmaskiner sprer seg nedover Sørlandet

Agder: Politiet ber folk om å være ekstra oppmerksomme etter å ha mottatt flere meldinger om GPS-tyveri fra lastebiler, traktorer og anleggsmaskiner.

TUNG KRIM. Her på Tungt.no har vi fulgt den nye krimbølgen i snart et halvt år. Nå ser den ut til å spre seg sørover til Agder også, med flere ferske tilfeller.

– Vi advarer om det vi tror er aktive og mobile vinningskriminelle i Agder nå, sier næringslivskontakt i Agder politidistrikt, Eirik Berg Thorsrud i en pressemelding. Han legger til at det også er sendt ut informasjon om dette til aktuelle bedrifter i Agder.

Natt til 3. mars, og 11 ulike Volvoer

Natt til 3. mars ble de første tyveriene oppdaget i Agder. Denne uken har det blitt rapportert om tyveri av GPS-enheter fra 11 ulike Volvo lastebiler i Birkenes.

Tyver har også besøkt anleggs- og landbruksmaskiner i Grimstad og Farsund.

– Mobile vinningskriminelle har oftest hele landet som nedslagsfelt. De stjeler GPS-utstyr fra lastebiler, traktorer og utstyr fra anleggsmaskiner, primært på natten, for å selge videre. Vi ønsker at bedrifter er forberedt på å forhindre kriminalitet mot egen bedrift, sier Thorsrud.

Tyveriraid 1 (røde prikker) og 2 (blå prikker)

I slutten av november 2022 skrev tungt.no om flere titalls lastebiler som var ribbet for deler på Østlandet. Så ble det stille på tyveriene, helt til i februar i år. Da startet det på igjen med tyverier fra både lastebiler og anleggsmaskiner.

Tips oss hvis du vet om flere: desken@tungt.no. Kartet viser de stedene tyveri fra lastebiler eller anleggsmaskiner er gjennomført. Dette er de tyveriene tungt.no har registrert. Røde prikker er tyveriene fra høsten 2022. Blå prikker er nye tyverier fra 2023. Kartet oppdateres.

Har du tips eller opplysninger til politiet, bruk tipsskjemaet på politiet.no, eller ring politiet på 02800.

Dette kan du gjøre

  • Sikre dyrt utstyr når dette ikke er i bruk, ved for eksempel å parkere traktorer, lastebiler eller anleggsmaskiner i videoovervåket område, eller på sikkert område.
  • Ta ut dyrt utstyr når kjøretøy eller maskiner forlates i et lengre tidsrom, f.eks. over natten eller i helgen.
  • Hold jevnlig øye med lastebil/traktorer/ grave-/anleggsmaskiner når disse er parkert.

TRYKK HER FOR VÅR SAMLESIDE OM TYVERIRAIDENE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093