23948sdkhjf

Valtra Unlimited 10 år: En tredel fra fabrikken var Unlimited i 2022

Tungt innhogg i markedet etter 10 år med Valtra Unlimited Studio:

Den finske traktorprodusentens "custom-avdeling" har slått an i Norge. I år feirer Valtra Unlimited ti år med å tilby kundespesifiserte traktorløsninger til landbruk, luftfart, skogbruk, kommunale og andre spesielle sektorer.

Under en Valtra Unlimited testkjøringsdag arrangert i Sentral-Finland, viste Valtra-spesialister og bransjeeksperter fra Unlimiteds partnernettverk, inkludert Nokian Heavy Tyres, Piippo hydraulics, Kesla, Vuomet, Noremat, PTG og Arctic Aebi Schmidt noen av de siste innovasjonene tilgjengelig fra Valtra Unlimited.

Over en tredel var Unlimited

Valtra Unlimited har vokst år for år, fra å være noen få ingeniører som produserte en håndfull spesialtilpassede traktorer i 2013, til et team på 27 fagfolk som tilpasset over en tredjedel av traktorene som forlot Suolahti-fabrikken i 2022.

Var tidlig ute

I 1988 var Valmet, som selskapet het på den tiden, den første produsenten som tilbød kundene å velge farge på traktoren. På begynnelsen av nittitallet ble Valtras innovative kundekonfigurasjonssystem introdusert på Suolahti-fabrikken, slik at kundene kunne spesifisere en nøyaktig konfigurasjon av traktoren ut ifra et bredt spekter av fabrikkdefinerte alternativer. Valtra Unlimited ble født ut av et ønske om å ta denne kundestyrte spesifikasjonen til neste nivå. "Drømmen var å ta vår tilpasning enda lenger – å utvikle den som en komplett personlig opplevelse der kundene kan spesifisere alt utstyret de trenger, direkte fra fabrikken" minnes Petri Loukiala, Senior Manager, Brand Management, Unlimited Operations.

 Rask vekst

Til å begynne med tilpasset Valtra Unlimiteds team traktorer fra bare to arbeidsstasjoner. Etterspørselen vokste imidlertid raskt både fra finske bønder og fra internasjonale kunder i andre segmenter. I dag har Unlimited-studioet 10 arbeidsstasjoner som kan tilby alt fra tilpassede designalternativer til utstyr og funksjoner som forbedrer arbeidseffektiviteten og sikkerheten.

Flertallet av Valtra Unlimited-kunder jobber med entreprenørtjenester i sektorer som jordbruk, kommune og lett skogsarbeid. 

 En funksjon som ble demonstrert under prøvekjøringen var Valtra Unlimiteds Central Tire Inflation System fra PTG. Systemet styres via SmartTouch og lar førere enkelt justere dekktrykket for å redusere jordpakking og sluring på jordet, samt redusere rullemotstanden og forbedre drivstofføkonomien på veien.

 Underliggende skjær

Valtra Unlimited kan levere en traktor utstyrt med Arctic Aebi-Schmidt og Vuomet underliggende skjær for å utføre spesialistoppgaver som snø- og isfjerning om vinteren og spredning og planering av grus om sommeren. Den samme Unlimited-traktoren kan da brukes til feiing ved hjelp av en frontmontert feiemaskin. 

 200 til finske forsvaret

Valtra Unlimited flerbrukstraktorer kan utføre mange oppgaver som er nyttige i forsvarssektoren, for eksempel graving, flytting og personell-logistikk. Til dags dato har Valtra solgt over 200 traktorer til den finske forsvarssektoren, samt mange andre nasjonale og internasjonale forsvarsorganisasjoner.

Valtra Unlimited har nylig solgt en rekke traktorer til Swedavia, den svenske flyplasseieren og operatøren. En Valtra Unlimited-traktor kan være et godt valg for mange vedlikeholdsoppgaver når den er utstyrt med GPS-styring. Valtra Guide lar en operatør kartlegge områder som de enorme grasområdene ved siden av rullebanene for effektiv gressklipping, samt flyplassenes serviceveier før snøen kommer for nøyaktig snørydding.

Brannslukker

 Valtra har nylig jobbet med redskapsprodusenten KESLA for å lage en unik brannslokkingsløsning. Skogbranner er notorisk vanskelige å takle, da de ofte oppstår i ulendt terreng eller på steder som er vanskelig tilgjengelige. I disse situasjonene kan en traktor være det beste alternativet. KESLA brannslukningshenger er tilgjengelig fra Valtra Unlimited og består av en flerbrukstilhenger, gripe og separat brannslokkingsenhet. En vannkanon montert på traktorens lastebom skyter vann opp til 30 meter slik at operatøren kan slukke brannen på trygg avstand.

Kamera-løsninger

Stadig flere kunder ber om at kameraer skal monteres på deres Unlimited-traktorer. Valtra Unlimited VIEW er en ny løsning som øker sikkerheten til alle rundt traktoren. Systemet bruker front- og bakmonterte kameraer og kunstig intelligens (AI) for å oppdage objekter som beveger seg foran traktoren. Operatøren kan bytte mellom kameravisninger som vises på en høyoppløst skjerm, og blir automatisk varslet om potensielle farer fra bevegelige objekter via varsellys og lyder.

 

Opphav og kilder: Valtra

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Oslos veitrøbbel: Hver fjerde meter vei i Oslo er i for dårlig stand
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.235