23948sdkhjf

Lovlig kabotasje? Girteka-rettssaken er ferdig - men det kan ta laaang tid før dommen er klar

Rettssaken mot den litauiske transportgiganten ble gjennomført i Førde tinghus 7.-9. mars.

STRID OM KABOTASJE: For et år siden skrev tungt.no at rettssaken var utsatt til juni 2022. I juni ble rettssaken påbegynt i Sogn og Fjordane tingrett, men det viste seg at påtalemyndighetene hadde siktet feil rettssubjekt.

Først en kjapp navneoppklaring, Girmeta eller Girteka. Det er datterselskapet til Girteka Logistics, Girmeta, som er tiltalt. Årsaken til at rettssaken ble utsatt i fjor, var fordi påtalemyndighetene hadde siktet feil rettssubjekt, nemlig Girteka.

Politiet trakk dermed begjæringen i fjor, og saken ble omberammet til mars 2023. I forrige uke ble rettssaken gjennomført, men dom i saken er ikke klar. De involverte advokatene, politiadvokat i Vest politidistrikt Marthe Karlsen og forsvarer Harald Kvarme ønsker ikke å uttale seg om saken før dommen er klar.

- Det er usikkert når dom vil foreligge, men jeg vil anta at det kan ta en del tid. Før dommen er klar ønsker vi ikke å kommentere saken, sier advokat og forsvarer Harald Kvarme.

Dette handler saken om: Lovlig eller ulovlig kabotasje?

Girteka Logistics må altså svare for en rekke lovbrudd av datterselskapet Girmeta. Selskapet har fått 380.000 kroner i bot for 19 ulovlige transportoppdrag i Norge, men Girteka har ikke godkjent foreleggene de har fått etter inspeksjonene og har valgt å ikke betale bøtene.

Det er ventet at dommen fra Sogn og Fjordane tingrett vil vise en avgjørelse i striden om lovlig og ulovlig kabotasje.

Girteka har tidligere uttalt følgende til FriFagbevegelse:

- Vi ser frem til høringen av disse sakene, siden det vil hjelpe begge parter i å bli enige om hva som skal være riktig dokumentasjon ved kabotasje, sa Girtekas markeds- og kommunikasjonsdirektør Simonas Bartkus til FriFagbevegelse i januar 2022.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079