Åge Widme gravlegges tirsdag

På NLFs nettsted - lastebil.no - kan du følge begravelsen direkte.

Åge Widme gravlegges tirsdag 12. mai 2020
Åge Widme gravlegges tirsdag 12. mai 2020 Foto: Guttorm Tysnes
Sist oppdatert

Hedersmannen, Åge Widme, døde 3. mai, etter en lengre sykdomsperiode som forverret seg etter nyttår.

Lastebilmiljøet i Norge vil minnes Åge Widme som en bauta. Med sin enorme kunnskap om lastebil, sin like store omsorg for menneskene bak rattet og med sitt brennende engasjement for samholdet i bransjen, ble han lagt merke til over hele landet.

Forbundsleder i Norges Lastebileier Forbund , Tore Velten, trekker frem trafikksikkerhet og Kollegahjelpen, som to av tingene Åge virkelig brant for:

I 2012 ble han hedret med Oppland Fylkes trafikksikkerhetspris for «innsatsen som kollegahjelper og for målrettet arbeid for å fremme helse, miljø og sikkerhet i lastebilnæringen». På NLFs landsmøte samme år mottok han If og NLFs Trafikksikkerhetspris. I 2012 fikk han også NLFs fortjenestemedalje i sølv.

Åge var lenge landets travleste kollegahjelper. E6 i Gudbrandsdalen var en av landets farligste veger med mange alvorlige ulykker hvert år. Åge ble oppringt av nødetatene og gjorde en fantastisk jobb for sjåførene som var rammet. Hans egen ulykke som ung sjåfør, var nyttig erfaring. En ulykke han kom uskyldig opp i, men aldri klarte å glemme.

Widme , Volvo og veteranlastebiler. Et trekløver vi alltid vil forbinde med hverandre
Widme , Volvo og veteranlastebiler. Et trekløver vi alltid vil forbinde med hverandre Foto: Svein-Ove Arnesen

Begravelsen overføres på nett.

På grunn av korona-situasjonen, begrenses deltagelse i seremonien til 50 personer, som er varslet på forhånd. Men du kan følge begravelsen i Sør-Fron kirke tirsdag kl 11 via internett. Det blir lagt ut en link HER på lastebil.no før begravelsen. Det er planlagt en kjøretur med Åges kiste fra bedriftens anlegg på ysteriet og opp til kirka. Veteranlastebilen går fra ysteriet 08.30. Det er også mulig å delta der.

Lokalavdelingen kjører konvoi 16. mai

Gudbrandsdal Lastebileierforening vil i tillegg hedre sin leder og ildsjel lørdag 16. mai. Det blir lastebil-konvoi fra døgnhvileplassen på Vinstra kl. 11. (Avreise ca 11.15) Bilene kjører gamle E6 til Frya og returnerer samme veg. Mulighet for en kaffe og en prat på kroa på Peer Gynt Spiseri etterpå. Husk god avstand når dere er ute av bilene.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2020, og sist oppdatert 12/05 2020