Alt var klart for dieseltyveri

Da to rumenske vogntog ble stanset, besto lasten av tappeutstyr og tanker.

Fem tusenlitere ble funnet i det ene vogntoget. Det er ikke veldig vanskelig å tenke seg hva de blir brukt til.
Fem tusenlitere ble funnet i det ene vogntoget. Det er ikke veldig vanskelig å tenke seg hva de blir brukt til. Foto: Foto: Politiet
Publisert Oppdatert

Det var på vårparten at det ble stjålet hele 12.500 liter fra en Esso-stasjon i Nes kommune. Overvåkningskameraet ga ikke nok informasjon til at man kunne identifisere vogntoget, men nå, et halvt år senere, fattet en politibetjent ved Nes lennsmannskontor interesse for et vogntog han tilfeldigvis så ved Berger i Skedsmo.

Les også: Rumenske dieseltyver tatt

Det forteller politioverbetjent Per Hagen ved Nes lensmannskontor til Glåmdalen.

Dermed ble det kontroll. Ikke bare av ett, men av to vogntog. Tre rumenere ble tatt inn til avhør, men ingen av dem har erkjent straffeskyld og de er alle løslatt etter avhør, selv om siktelsen blir opprettholdt.

Kunne tappe ni tusen liter

Innholdet av vogntogene er dog av en noe spesiell art.

- I det ene vogntoget ble det funnet fem 1000-liters tanker. En av tankene var full av avgiftsfri diesel, en var halvfull, mens tre var tomme. I tillegg ble det funnet diverse utstyr for tapping, som pumper og slanger, sier Hagen.

I det andre vogntoget ble det funnet fire 1000-liters tanker, men alle disse var tomme.

Det betyr altså at man med disse to bilene tilsammen har kunnet stjele 9000 liter diesel.

Politiet ved Nes lensmannskontor etterforsker saken og vil se om rumenerne også kan knyttes til andre tyverier rundt om i landet. De er interesserte i tips fra publikum som kan ha informasjon om saken.

Les også:Dieseltyver herjer fritt

Det er høy sannsynlighet for at dette er vogntoget som det tidligere gikk ut en rekke sms- og facebook-advarsler om.
Det er høy sannsynlighet for at dette er vogntoget som det tidligere gikk ut en rekke sms- og facebook-advarsler om. Foto: Foto: Politiet