Gol: Kjetil Jegleim AS

Norges fineste søppelbil?

Andreas Langehaug er 29 år, bor i Hallingdal, og kjører det som ganske sikkert er en av Norges best utstyrte søppelbiler.

Sist oppdatert

For et år siden kom en ny bil på tunet hos Kjetil Jegleim AS på Gol. Og nå, like over påske i år, bikket den nye bilen 74.000 km på telleren.

- Det er ikke verst for en søppelbil, eller? smiler Andreas. Og det går klart fram hva han selv mener.

Opptatt av siste finish

Andreas kjører daglig sin Scania G 450 den lange ruten ifra Gol til Sigdal og hjem igjen. Bilen er derfor utstyrt med blant annet to sovekøyer for bedre plass og for eventuelle overnattinger i bilen.

Famile-bedriften Jegleim

Kjøringen til Kjetil har dels gått i «arv», dels vokst av seg selv på godt renomme. - Far min kjørte søppel lenge før jeg begynte, forteller Kjetil Jeglheim. Han startet selv i 1999 og hadde da kjøring på Krødsherad. Og da faren til Kjetil, Knut Olav Jegleim, ga seg i 2007, tok Kjetil over bilparken og utvidet driften til kommunal-renovasjon i Sigdal. - Men med stadig mer kjøring krevde det flere folk og ansatte. Dermed så jeg etter et par år ingen annen løsning enn å starte eget AS. Kjetil Jegleim AS har dermed eksistert siden 2008. Renovasjonen i Krødsherad falt riktignok ved anbudet i 2013, men bedriften har likevel att jevn og fin utvikling. I dag omsetter den for ca 5,5 millioner kroner i året med 7 ansatte (og dette er for øvrig en sånn bedrift som har grønt og meget godt på alle kjernetall fra Proff.no). Bilparken i bedriften er nå tre Scania søppel-biler, hvor de to eldste er av typen P400 og P380. I tillegg har de en Mercedes og en Iveco planbil.

I tillegg har den kjøleskap, tre utvendig verktøyskap, hellakkering og krommet kapsler til felgene.

Og du kan tro det var et sjeldent syn for påbyggerne for Geesingknorba i Sverige da det rullet inn en Scania G-serie, med høy hytte, som skulle bli søppelbil. Mange ble også svært overrasket over hvor godt bilen var utstyrt.

For denne gange var det bestilt en ganske annerledes bil. Med flott blå metallikk lakk, og mye krom detaljer skulle det synes at dette var en søppelbil utenom det vanlige. Det var både sjefen for firmaet, Kjetil og sjåfør Andreas enige i.

Selv ventet eier og sjåfør spent på resultatet her hjemme i Norge. – Jeg må innrømme at jeg nok var litt småbekymret over hvordan plassering av verktøyskap og andre spesifikasjoner ble gjort, forteller Andreas. - Derfor tok jeg den 800 km lange turen ned til Kalmar (ved Øland sørøst i Sverige – red.anm.) for å sette siste finish på bilen sammen med mekanikere.

Fra maskin til storbil

Andreas startet hos Jegleim for litt over to år siden. Han jobbet tidligere som maskinfører, men har helt ifra start hatt ønske om å kjøre storbil.

Etter bestått fagbrev som maskinfører fortsatte arbeidet videre mot karrieren som yrkessjåfør for Hallingdal Transportsentral og Turhus Maskin, før han nå har slått seg til ro hos Kjetil Jegleim AS.

- Jeg trives faktisk veldig godt med søplekjøring. Vanlig ukesrutine går på fire dager i uken med kjøring lokalt i Sigdal kommune, samt for andre private og bedrifter i Hallingdal og omegn.

Fast avtale med både Norsk gjenvinning og RagnSells gjør hverdagen til Jegleim både variert og krevende. Med to kjørende planbiler på innhenting hos husholdningsboliger i Sigdal sammen med Andreas sin Scania, får Kjetil Jegleim AS likevel gjort en effektiv jobb.

Langkjørt søppel

- Torsdag annenhver uke henter jeg papp på forskjellige plasser ned mot Rollag i Nummedal og ender tilslutt opp i Kongsberg. Da sover jeg natt i lastebilen. Det er en rute på rundt 85 mil tur, retur så det blir noen kilometer på veien, ler Langehaug.

- Jobben som yrkessjåfør med denne type kjøring passer meg midt i blinken, understreker han. - Jeg legger opp arbeidsuken min selv, og er hjemme nesten hver natt. Det er et fast opplegg på hvor jeg laster og jeg trives med å alltid vite hvor jeg skal.

Arbeidsgiver Kjetil Jegleim (th) er selv strålende fornøyd med bilparken, og satser på flere år med søplekjøring i regionen. Foruten P400 og P380 på bildet har de to planbiler av hhv. Mercedes og Iveco.
Arbeidsgiver Kjetil Jegleim (th) er selv strålende fornøyd med bilparken, og satser på flere år med søplekjøring i regionen. Foruten P400 og P380 på bildet har de to planbiler av hhv. Mercedes og Iveco.

Denne saken ble første gang publisert 30/07 2017, og sist oppdatert 28/07 2017