Ny sjef i TransportMagasinet

1. februar 2020 tiltrer Frode Tellevik som redaktør for bladet han har jobbet opp og frem i en mannsalder allerede.

Frode Tellevik (53) går fra stillings som journalist til redaktør i Norges ledende fag- og reportasjeblad for godstransport på vei, TransportMagasinet
Frode Tellevik (53) går fra stillings som journalist til redaktør i Norges ledende fag- og reportasjeblad for godstransport på vei, TransportMagasinet Foto: Montasje av Heidi V. Wallinger
Sist oppdatert

TransportMagasinet går i 2020 inn i sin 30. årgang. Det feires med å ansette en redaktør som har vært med å forme bladet omtrent siden den spede begynnelse.

Frode Tellevik leverte sitt første bidrag i nr. 8 i 1992 - den gang bladet fortsatt het Sjåførmagasinet. Se forsiden fra det bladet under. Design og uttrykk vekker gode minner for mange av oss, enten vi kjørte lastebil den gang eller ei.

Sjåførmagasinet ble fort til TransportMagasinet. Tanken bak navnebyttet var ganske enkelt for tydeligere å favne om alle de vi skriver om og for innen godstransport på vei, som er:

Sjåfører, bileiere, transportledere, speditører, lastebilimportører, selgere, påbyggere, verksteder, transportmyndigheter. Og alle andre som lar seg fascinere av den rollen lastebilen spiller for det norske folk ve og vel. I den rekkefølgen.

Første utgave med Frode Tellevik i - den gang det fortsatt het Sjåførmagasinet.
Første utgave med Frode Tellevik i - den gang det fortsatt het Sjåførmagasinet. Foto: Faksimile

I de 29 årene som har gått, er det Frode Tellevik som mest konsekvent har holdt fast ved bladets redaksjonelle mantra: Enhver sak skrives og presenteres først og fremst slik den vil sees fra bak et lastebilratt. Sjåførperspektivet.

Den innfallsvinkelen har gitt en helt unik samling dybdeglimt av de mennesker og den jobben de gjør for å hold Norge i gang.

Et ølite utsnitt av disse sakene er lagt inn som linker under.

- Det er og forblir menneskene i transporten TM skal skrive for og om også fremover, kommenterer den nybakte redaktøren.

Avtroppende redaktør og herværende skribent er svært fornøyd med valget av Tellevik. Jeg mener både bladet og leserne får en redaktør de fortjener.

Selv har jeg etter hvert gjort meg erfaringer med å levere fra meg redaktørstolen i titler jeg har lagt ned hardt arbeid og engasjement i. Dette blir imidlertid første gang jeg gleder meg til å fortsette å lese et blad jeg "gir videre".

Så forsvinner jeg heller ikke helt ut av bildet, men kan følge det fra ny vinkel som redaksjonssjef og digitalredaktør i nye Nordiske Fagmedier AS.

TransportMagasinet er hittil utgitt av forlaget Fagmedia AS, som igjen er heleid av det store forlaget Egmont Publishing. Endringene i roller i Fagmedia skyldes vekst og utvidelser.

B2B-delen av Fagmedia AS skilles ut og er fusjonert med det norske Nordiske Medier AS. Resultatet er det nye selskapet Nordiske Fagmedier AS, eid felles av norske Egmont Publishing og danske Nordiske Medier. LES MER HER.