23948sdkhjf

Rekordsjekk, rekordkonvoi og 170 lastebiler samlet på Rygge

Rekordsjekk til sykehuset, 170 lastebiler på flyplassen og blide fjes overalt. Rull film og se bilder.

- Jeg kjenner allergien litt nå, sa Frank Bergvatn idet han var med og overrakte tre sjekker til sykehuset Østfold og barneavdelingen. Han var ikke alene. Det var noen stolte gledestårer å spore flere plasser blant publikum denne solrike lørdagen i juni.

Det kunne ikke klaffet bedre. Nydelig vær, 101 biler i konvoi og rekordsjekk til sykehuset.

YTF stilte med egen sjekk på fem tusen kroner. Det samme gjorde Stiholt. De klinket til med seks tusen. Men ingenting slo rekordsjekken på hele 45000 kroner fra Østfold Truckers treff. Det er rekord. Tar vi ikke feil, var summen 15000 i fjor og det er dermed nøyaktig en tredobling.

Så har de også med seg en rekke utstillere på Rygge flystasjon denne helgen. Ikke mindre enn 30 utstillere i tillegg til sponsorer har vært med for å gjøre denne helgen til en trivelig happening for alle som synes transport er gøy.

Da vi ruslet inn på plassen, var det 170 registrerte lastebiler inne. I tillegg kom en rekke biler på utstillernes stands. Antakelig vil det rulle inn noen flere i løpet av ettermiddag og frem til Hellbillies går på scenen senere i kveld.

Startet med 24 biler

Starten på eventyret skyldes en vennegjeng fra Østfold som møttes på TransportMessa på Gardermoen for noen år siden. De ville ha et eget treff og møttes på Våler. Da var de 24 biler. Så har det altså bare ballet på seg. Største stand denne gangen var Volmax med hele tusen m2.

Når det gjelder gaven og konvoien til sykehuset, er bakgrunnen rett og slett at en av ildsjelene, Frank Bergvatn, hadde jobbet en periode i Australia. Der har de en konvoi som heter «Convoi for Kids». Bergvatn syntes ideen var god og styret var enige. Dermed ble det konvoi her også.

I skrivende stund har vi rukket gjennom konvoien, sykehustreffet og en runde blant noen av de som var på plassen. - Det er godt å vise utenforstående at lastebilfolk er greie folk som kan få til noe slikt, fortalte en kar ved sykehuset. Det er ikke vanskelig å være enig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078