23948sdkhjf

Kim Johansen flagger ut

Kim Johansen er nok en gang i medienes søkelys i Danmark. Nå hevder han selv at han "ikke gidder mer" og flagger ut en stor del av lastebilvirksomheten.

Danske Kim Johansen flytter store deler av aktivitetene sine til utlandet. Det melder danske Børsen.

Årsaken er blant annet en langvarig konflikt med den store danske fagforeningen 3F grunnet bruk av østeuropeiske sjåfører med langt lavere lønninger enn danske.

I de siste årene har han ansatt østeruopeiske sjåfører gjennom et datterselskap i Estland. Disse tjener mellom 8.000-13.500 danske kroner månedlig.

85 biler omregistrert

I løpet av de siste to månedene har 85 danske skilt blitt skrudd av og bilene overført til Kim Johansens utenlandske datterselskaper.

Selv hevder Johansen at han er nødt til å gardere seg mot tiltakene som "politikerne har tatt mot ham".

Han sikter til en foreslått lovendring som vil kreve at utenlandske sjåfører ansatt av danske transportører skal være underlagt kollektivavtaler.

- Det er ikke mulig å få bedriften til å gå rundt med danske sjåførlønninger, forteller Kim Johansen i et langt radiointervju med debatt på dansk radio i dag.

Du finner radiodebatten her.

3F mener på sin side at utflaggingen ikke utgjør noe nevneverdig tap for Danmark.

Omstridt selskap

Kim Johansen International transport har vært gjenstand for stor debatt siden han for mer enn ti år siden ansatte 100 estiske sjåfører til en timelønn på 29 kroner. I dag er kun 5 av selskapet 750 sjåfører danske.

Les også: Ingen Kim, ingen kos?

Les også: Kim Johansen gir opp Norge

TransportMagasinet ble med en av Kim Johansens rumenske sjåfører på oppdrag i Norge for Mercedes-Benz. Les om sjåførens side i "Takk Gud for denne jobben"

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065