Gammel kjærlighet ruster ikke

Kjeserud Transport i Askim startet opp 27. oktober 1930. Nå er bare veteranene igjen.

Knut-Erik Kjeserud og hans Volvo F 610
Knut-Erik Kjeserud og hans Volvo F 610 Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert

- Bedriften ble etablert på 20-årsdagen til min bestefar, fortalte Knut-Erik Kjeserud da vi møtte ham på Hardangerfjordtreffet tidligere i sommer.

Han rullet rundt mellom veteranlastebilene i sin elektriske enmannsbil, med et svært sørstatsflagg etter seg.

Han og kameraten, Arnfinn Engen, hadde kommet over fjellet fra Askim i Kjeseruds Volvo F 610. Dem er det ikke så mange igjen av, så eieren mente den så absolutt hørte hjemme på et sted som dette.

- Jeg kjøpte den som 20 åring i 1989 og skal beholde den til den dagen jeg dør, bekreftet han. Tross mange tøffe år med sykdommen cerebral parese, har Knut-Erik bevart glimtet i øyet. Skiltet med påskriften "Snublefot", som ligger i frontruten, vitner om det.

Men vi forstår det er sårt å ikke ha helse til å videreføre familiebedriften, slik han gjerne hadde ønsket. Både Knut-Erik og faren innehar fortsatt løyver, men det er i dag ingen biler i drift. - Jeg er vel en av få med diagnosen CP i Norge, som har all kompetanse på tungt kjøretøy. Jeg kjørte tidligere og kunne nok gjort en jobb fortsatt med den rette typen kjøring, tror han.

Likevel fant han det tryggest å overlate rattet til Arnfinn på de bratte og smale veiene på Vestlandet denne sommeren. Kjeserud røpet til slutt at han hadde flere gode grunner til å ta turen over fjellet denne gangen.

- Min far solgte for noen år siden en F88 vi hadde, til Stig Tore Anthun. Det var tungt å akseptere, men når den først ble solgt, er jeg glad den havnet her. Det er en bil som ligger mitt hjerte veldig nært, avslutter han.

En fyldig reportasje fra Hardangertreffet finner du i TransportMagasinets utgave nummer 6, som straks er i salg. Klikk her hvis du heller vil sikre deg TM rett hjem i postkassen!