Ny struktur på Transportkompetanse

Fra hovedbølet i Haugesund meldes det om ny sjef, nye roller og nytt navn.

Fire glade herre i TK-uniformen blå skjorte,mørk jakke og jeans. Fra høyre Yngve Furseth, Svein Harald Hundhammer, Olav Anders Stople og Svein Ove Vetrhus
Fire glade herre i TK-uniformen blå skjorte,mørk jakke og jeans. Fra høyre Yngve Furseth, Svein Harald Hundhammer, Olav Anders Stople og Svein Ove Vetrhus Foto: TK Gruppen
Publisert Oppdatert

Svein Ove Vetrhus er mannen bak det ekspansive kompetansehuset fra Vestlandet, som vi best kjenner som Transportkompetanse Haugesund.

Og TK Gruppen AS er nå det nye navnet på paraplyselskapet over de etter hvert mange selskapene vi kjenner med Transportkompetanse-tilknytning (se selskapsstruktur i egen illustrasjon).

Selve TK Gruppen AS ble riktignok etablert som selskap allerede før jul i 2016, men det er fra i morgen man kan si at det braker løs for fullt. For da overtar også Anders Olav Stople som sjef.

Eller Olav Anders.

I følge Proff eier mannen Anders Olav Stople bedriften Olav Anders Stople. Uansett, ifølge pressemeldingen fra TK Gruppen er det Olav Anders som er ansatt som adm. dir. fra 1. september.

Vetrhus er majoritetseier i TK Gruppen AS med 50,5 prosent, og en annen kjendis på eiersiden er lastebileierforbundet NLF med 12,5 prosent.

Siden Vetrhus dro i gang det som nå er TK Gruppen i 2007, har virksomheten vokst til å dekke både transport-, anlegg- og logistikksektorene med sine kompetanseleveranser.

Utgangsselskapet for gruppen, Transportkompetanse Haugesund AS, har de siste årene ligget med jevnt 50 millioner i omsetning og et pent overskudd (med unntak for 2015).

Under TK Trafikkskole AS ligger fire markante trafikkskoler på forskjellige kanter av landet.

I tillegg kommer TK Lederskole AS, som frontes av velkjent person i lastebilbransjen, tidligere Volvo-sjef Erik Engelien.

Og i den siste av fire bokser under TK Gruppen, finner vi eiendomsselskapet Hautra.

Svein Ove Vetrhus selv tar også nye rolle i den nye gruppestrukturen.

Med unntak for eiendomsselskapet er Vetrhus ikke lenger daglig leder for noen av selskapene, men nyter nå tittelen «forretnings- og markedsutvikler» i TK Gruppen AS.