Omtrent alt i orden

Dette er overskriften du sjeldent leser. Stort sett er det de negative nyhetene som fanger interessen. Nettopp derfor er det godt å kunne skrive at det har vært storkontroll - og at omtrent alt var i orden.

Her kontrollerer Karl Ingvald Fuhr i Statens vegvesen dekk. Mens all tungtransport på E6 måtte innom trafikkstasjonen på Otta, ble et utvalg av de som passerte Bergrønningen tatt inn til kontroll der. På begge stedene var resultatene gode.
Her kontrollerer Karl Ingvald Fuhr i Statens vegvesen dekk. Mens all tungtransport på E6 måtte innom trafikkstasjonen på Otta, ble et utvalg av de som passerte Bergrønningen tatt inn til kontroll der. På begge stedene var resultatene gode. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Mandag kveld fikk vi varsel om at det denne uken skulle være storkontroller på E6 og Rv3. Nå har resultatene kommet, og de er veldig gode.

Omkring 1200 tunge kjøretøyer har vært innom vekta på Otta trafikkstasjon. Her fikk 44 kjøreforbud og tre sjåfører ble anmeldt.

Og hvordan var det i Østerdalen?

Joda. I Østerdalen ble 320 tunge kjøretøyer sjekket og 35 fikk kjøreforbud. Også her ble tre sjåfører anmeldt.

Begge plasser kan altså skilte med gode resultater. De fleste kjøreforbudene som ble ilagt var på grunn av overlast eller for dårlig sikring av last.

Bedre enn ventet

- Dette er langt bedre enn vi håpet. Det er spesielt gledelig å se at vi kun har avdekket 13 kjøretøy med dårlige dekk eller manglende kjettinger. Det viser at vi har nådd fram til de aller fleste med vårt budskap om vinterutrustning, sier fagleder i Vegvesenet Karl Ingvald Fuhr.

Svært ofte i kontrollsammenhenger dukker det opp en versting eller to som media kan meske seg med. Og selv om det riktignok ble avdekket enkelte alvorlige saker også denne gangen, er det mer riktig å se på totalen. Den er klar - og det er hyggelig lesestoff.

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017