Transportmessa 2015:

Rekordmesse og musikkfest

Transportmessa neste helg kan skilte med flere utstillere enn noensinne.

Arkivbilde: Haakon Førde
Arkivbilde: Haakon Førde
Sist oppdatert

- Vi har nå faktisk litt over 200 utstillere, som er ny rekord, opplyser messesjef Bjørn Magnussen.

Det kommer etter at Transportmagasinet kom i skade for å underdrive utstillertallet i vår mai-utgave. De siste par årene har tallet ligget rundt 190.

Det er ikke til å komme fra at nytt messested på Hellerudsletta ved Lillestrøm, og samtidig nytt tidspunkt på året, ble møtt med noe skepsis i bransjen da det ble lansert. Men ikke nå lenger.

Bygger utstillerlandsby

De siste månedene har leverandørsektoren til transportbransjen virkelig våknet – og sett fordelene ved en mer sentral og profesjonell utstillerarena.

- Og da må jeg legge til at vi faktisk også har avvist flere interesserte enn noen gang også, sier Magnussen og påpeker:

- Det har vært veldig viktig for oss å være tro mot kvaliteten i messekonseptet, at samtlige utstillere har tett tilknytning til transportbransjen.

- Akkurat nå står vi oppe på det øvre utstillingsområdet på Hellerud og tegner ut det som virkelig ser ut til å bli en skikkelig utstillerlandsby.

 

Stor varebilseksjon

Av nyvinninger Magnussen har testet ut denne gang, er å invitere også varebil- og buss-sektoren.

- Begge deler har blitt veldig godt mottatt, ikke minst sammen med muligheten for å står innendørs. Det er spesielt innen varebil at vi vil se dette på messen. Så godt som alle bilmerkene i markedet er representert.

Transportmessa er dog ikke bare en fagmesse, det er like mye en sosial arena for alle som jobber i og med transportbransjen.

- Det er ingen tvil om at konserten med Vassendgutane på fredag kveld har vært et solid trekkplaster, humrer Magnussen.

Arkivbilde: Haakon Førde
Arkivbilde: Haakon Førde

Vassendgutane gleder seg

- Flere av gutta i Vassendgutane har forhold til så vel lastebil- som gravemaskinkjøring. Med en scene bestående av lastebilhengere tror vi dette skal bli terningkast seks for både bandet og sjåførene som befinner seg der i helga.

Denne konserten er IKKE på Hellerud, men holdes i den såkalte trailerparken, grustaket til brødrene Øynebråten ved Gardermoen, hvor tilkjørende lastebiler parkeres og også fungerer for overnatting.

- Billetter, ja det kjøper man på Billettservice eller i døra, selv om vi riktig nok mangler dør i grustaket, forklarer Magnussen. Man kan naturligvis parkere der uten å kjøpe billett til konserten også.

Et viktig aspekt for mange av de besøkende er transport mellom utstillingen og trailerparken – shuttlebussene.

- Dette er gratis busser. Man kommer seg både fra messa opp til trailerparken og ned til Oslo sentrum etter konserten. Bussene nedover går når Vassendgutane er ferdig, over midnatt en gang.

Hellbillies kommer også!

Men ikke nok med det: En av de store utstillerne, Mercedes-Benz Nyttekjøretøy, slår også på stortrommen. Et ikke helt ukjent band ved navn Hellbillies spiller på Mercedes sin stand lørdag, gratis for alle besøkende på messa. Sjekk ut Mercedes for tidspunkt.

Arkivbilde: Tungt
Arkivbilde: Tungt

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017