Entreprisepodden lansert

Advokatfirmaet Grette er ute med Entreprisepodden – en ny podkast spesielt for bygg- og anleggsbransjen.

Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke er blitt podkastverter for bygg og anleggsbransjen. Til venstre ser vi Morten Wangen fra Skanska.
Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke er blitt podkastverter for bygg og anleggsbransjen. Til venstre ser vi Morten Wangen fra Skanska. Foto: Bjørnar Øvrebø
Publisert Oppdatert

Jørgen Aardalsbakke og Madeleine Bråthen Bjaaland leder podkastutgivelsene, som kommer hver måned.

– Vi henvender oss til spennende personer i bransjen, og det ser ut til at de med glede tar utfordringen og stiller til samtale med oss. I vårt studio på Filipstad brygge i Oslo presenterer vi erfarne folk med mye på hjertet, sier de to nybakte programlederne.

Ny plattform

Temaene spenner over et vidt og relevant spekter for bransjen, som samarbeid, klima, likestilling, bærekraft og så videre.

Men hvorfor en podkast nettopp for bygg og anlegg, spør Anleggsmagasinet.

– Det har å gjøre med vårt store engasjement for denne næringen, og nå fortsetter vi engasjementet på enda en plattform. Vi ønsker å få sentrale personer i tale på en annerledes måte.

– Vi er ute etter informasjon og ikke minst meninger og godt ordskifte, forteller Aardalsbakke og Bråthen Bjaaland.

Advokatfirmaet Grette har mangeårig kjennskap til bygg og anlegg, der det er nok av snakkesalige mennesker. Dette, kombinert med at heller ikke advokater er kjent for å holde munn, borger for at årets 12 podkaster kan fylles uten problemer.

– Responsen er kjempegod, og bekrefter behovet, sier programlederne.

Alene om dette

Med seg på laget har advokatfirmaet Christine Dancke og Elise Vatsvåg fra Vrang Produksjon som produserer sendingene. Vrang produserer blant annet en rekke programmer for NRK radio og TV, og lager podkast for SAS.

– Grette er alene blant advokatfirmaene med podkast innen entreprise, og vi har kjempetro på at initiativet vil være et godt bidrag til kunnskapsdeling, ideskaping og mer av det gode samarbeidet i bransjen.

Skanska først ut

Første episode er allerede lagt ut under tittelen «Kultur, vilje og samarbeid». Der er Skanskas Morten Wangen, som leder OPS-prosjektet mellom Elverum og Løten, et av Norges største entrepriseprosjekter noensinne.

Kultur skapes av de menneskene som er i prosjektet, der sunne holdninger er viktig. Morten Wangen gir en guide til samhandling og håndtering av utfordringer i et varierende landskap, og gir i tillegg en hyllest til den norske fagarbeideren innen bygg og anlegg.

– Dem kan du stole på, sier han.

Søk opp Entreprisepodden der du hører på podkast – i Spotify eller iTunes.