23948sdkhjf

Isachsen skal tette deponi for NOAH på Langøya

Deler av deponiet skal være ferdig tettet i løpet 2016

Nå skal deler av deponiet i Nordbruddet på Langøya lukkes,og Isachsen Gruppen er valgt til å gjøre jobben. Partene signerte kontrakten forrige uke. Deponisjef i NOAH, Ann-Cathrin Stridal, beretter om en spennende fremtid for Oslofjordens nest største øy.

Oppdraget har en kontraktsverdi på 25, 5 millioner og arbeidet er planlagt avsluttet i løpet av 2016.

Langøya i korte trekk:

NOAH AS ble etablert på Langøya i Oslofjorden i 1993, med staten som hovedeier. Opprinnelig var Langøya et sted for produksjon av kalkstein til sementproduksjon, en virksomhet som ble startet allerede i 1899 og foregikk helt frem til 1985. I 2003 overtok Gjelsten Holding AS både Langøya og NOAH. I mer enn to tiår er uorganisk farlig avfall behandlet og nøytralisert på Langøya og deponert i form av en veldokumentert og miljøsikker gipsblanding.

Isachsens distriktssjef for Sør-Norge, Ole Konrad Haug, ser frem til å ta fatt på oppgaven.

- NOAH bedriver avfallshåndtering i verdensklasse, og utfører oppgaver som er helt nødvendige for storsamfunnet. Nå blir vi på mange måter en del av dette høykompetente laget. Vi får lov til å være med å løse viktige miljøutfordringer. Jeg kan ikke si annet enn at vi gleder oss.

Skal dekke til

Hovedoppdraget er å dekke til og avslutte nøytraldeponiet som er den nordre delen av Nordbruddet. Tildekkingen vil bestå av komprimert tørrskorpeleire samt kalkstein – sistnevnte fra Langøya.

- Isachsen er en velrenommert bransjeaktør, med svært relevant kompetanse og erfaringsbakgrunn – blant annet er selskapet i disse dager i full gang med den viktige deponiavslutningen av Grønmo avfallsdeponi i Oslo. Vi gleder oss til samarbeidet, avslutter deponisjef i NOAH, Ann-Christin Stridal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204