23948sdkhjf

Fartsbøter i dag: I dag fredag er den store fartskontrolldagen i hele Europa

I Norge og store deler av Europa er politiet ekstra på vakt fredag. 

TUNG KONTROLLVIRKSOMHET: Speed Marathon kalles dagen. Politi i Norge og Europa har fartskontroller i 24 timer. 

I Norge varslet utrykningspolitiet tidligere denne uka at de ville følge ekstra godt med på fartsovertredelser gjennom hele uka. UP kaller dette “Aksjon fart”. Aksjonen er samordnet med politi i en rekke europeiske land gjennom Roadpol, som har 28 medlemsland. 

Høydepunktet, om en kan kalle det det, er et Speed Marathon der det er fartskontroller gjennom hele døgnet i disse landene. Og dette finner altså sted fredag. 

- Hensikten er å forebygge, avdekke fartsovertredelser og bidra til at flere overholder fartsgrensen. Målet er at kontrollene skal bidra til å redusere antallet drepte og hardt skadde i trafikken, sier UP-sjef Knut Smedsrud på UPs Facebook-konto. 

Fredag morgen meldte UP at sju sjåfører hadde fått forenklet forelegg på E39 ved Gloppen. Høyeste fart i denne kontrollen var 99 km/t i 80-sone. 

Roadpol kaller Speed Marathon for verdens største fartskontrollkampanje, og fredagens aksjon er den tiende i rekken. I fjor ble det gjennomført kontroller i 19 land, med til sammen 10.500 kontrollpunkter (stasjonære og flyttbare fotobokser medregnet). 

I alt ble det avdekket 104.000 fartsoverskridelser i fjorårets Speed Marathon. 

Opphav og kilder: Utrykningspolitiet (UP) og Roadpol

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078