23948sdkhjf

Inin Group kjøper entreprenør Laje AS: Forventer 700 millioner i omsetning neste år

TUNGT OM OPPKJØP: Investeringsselskap kjøper opp det som til nå har vært entreprenørselskapet til Ringerikskraft.

Investeringsselskapet Inin Group AS har 2. august inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Laje AS som til nå har vært eid av Ringerikskraft.

Med hovedkontor på Hønefoss beskriver Laje seg selv som innlandets eget selskap for bygging av infrastruktur innen områdene energi, telekommunikasjon og veilys/veiteknikk.

275 ansatte

Laje ble etablert I 2002 og sysselsetter 275 spesialiserte medarbeidere og ledes av administrerende direktør Anders Granheim.

Lajes virksomhet er delt inn i tre fagområder: energiinfrastruktur, telekommunikasjon og elektrifisering, som alle rir på megatrendene innen elektrifisering og digitalisering.

Energiinfrastruktur er det største fagområdet målt etter inntekter og inkluderer monterings- og ingeniørarbeid knyttet til kraftlinjer, stasjonsanlegg og høyspentkabler.

Fagområdet telekommunikasjon består av utbygging av fibernettverk, mens fagområdet for elektrifisering inkluderer bygging og vedlikehold av elektrisk infrastruktur langs vei, som for eksempel ladestasjoner for elbiler, gatelys, datasentre og offentlig belysning.

Verdien av Lajes nåværende rammeavtaler anslås til å være rundt 490 millioner kroner årlig. og Inin skriver at med en sterk ordrereserve forventes selskap å passere en omsetning på over 700 millioner kroner i 2023, dette i følge meldingen fra Inin Group AS. 

- Entreprenørselskapet i Ringerikskraft har vokst fra et lokalt marked på Ringerike til å bli en større nasjonal el-entreprenør. Med Inin Group inn som eier vil Laje få vekstmuligheter som er nødvendig i entreprenørmarkedet fremover, og Ringerikskraft kan samtidig styrke sin satsing innen vannkraft, strømnett og varme, sier Alf Inge Berget, styreleder i Laje AS og konsernsjef i Ringerikskraft.

- Oppkjøpet gjør oss til en stor aktør innen infrastrukturtjenester som strømforsyning, telekommunikasjon, fiber og elektrifisering i østlandsområdet. Laje har avdelinger i Oslo, Lier, Ringerike, Maura, Hamar, Lillehammer, Raufoss, Sandefjord og Kongsvinger,, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Endelig avtale om kjøp av TW Gruppen

Nå har også Inin Group gjort endelig avtale om kjøpet av TW Gruppen som vi skrev om i mars.

Med dette oppkjøpet vil Inin Group etablere massehåndtering og -resirkulering som konsernets fjerde investeringsplattform.

Inin Group kjøper 70 prosent av aksjene i TW Gruppen. Inin Group har en opsjon om å erverve resterende 30 prosent av aksjene i TW Gruppen og forkjøpsrett til kjøp av aksjene i TWI Eiendom AS, selskapet som eier landområdet og anlegget på Disenå

Opphav og kilder: Inin Group / Proff

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079