23948sdkhjf

Fosen Transport: Spente sjåfører ser frem til å kjøre biogass

TUNG PÅ GASS: Trøndelags-bedriften Fosen Transport AS i Ørland tar nå i bruk tre nye biogass lastebiler, i samarbeid med Coop.

Og det til tross for kutt i støtteprogrammet for investering i biogasskjøretøy. På forsommeren kuttet som kjent Enova sitt støtteprogram for investering i biogasskjøretøy. Tidligere har også støtten for investering i fyllestasjoner til biogass blitt faset ut. Likevel, ytterligere 12 nye biogassbiler vil komme i drift fra Fosen Transport i løpet av vinteren.

Bilene som Fosen Transport tar i bruk er Volvo FH 460. Disse er fordelt på åtte trekkvogner og syv singelbiler. Alle bilene går på LBG (flytende biogass).

Dette er ikke første gang Fosen Transport tar i bruk noe annet enn tradisjonelle dieselbiler. For noen år siden hadde bedriften en Mercedes på LMG (naturgass). Denne gikk et par år på distribusjon i Trondheim by, men ble avviklet på grunn av mangel på fyllemuligheter.

Nå ser Fosen Transport at infrastrukturen er bedre for gassbiler.

- Ja, det er bedre nå. Spesielt for vårt kjerneområde Trondheim og omegn, etter at det ble etablert fyllestasjon for biogass på Coop sitt område på Tiller, sier salgssjef Dag Aure i Fosen Transport.

Bygger ut

Coop har i lang tid hatt en dialog med Fosen Transport om dette prosjektet, og ser på det som en naturlig utvikling etter at Gasum åpnet en fyllestasjon for biogass på tomten til Coop i 2021.

- Med planene for utbygging av fyllestasjoner på biogass er det helt klart vår ambisjon å skape transportkjeder med minimalt utslipp av forurensende klimagassutslipp, påpeker direktør for Coops lagerdrift i Trondheim, Tor Inge Hegvold.

Daglig leder Hans Kristian Norset i Fosen Transport stiller seg bak ambisjonene til Hegvold, og ser frem til å ta bilene i bruk.

– Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Coop i flere år, og det er liten tvil om at forutsigbarheten oss imellom, i tillegg til felles ambisjoner på klimaområdet har ledet oss til utrullingen av disse tre flunkende nye biogass-lastebilene vi ser her i dag, sier Norset.

Over på ny drivlinje

For Fosen Transport er det nå mange spente sjåfører som ser frem til å ta i bruk de nye biogass-lastebilene.
– Dette er jo ikke bare et nytt kjøretøy som i seg selv er ekstra stas for sjåførene våre, men også en ny drivlinje, sier Aure.

Coop-direktør Hegvold sier at de i tillegg til samarbeid med Fosen Transport, har dialog med flere av deres transportører om en videre innfasing av biogasslastebiler i Trøndelagsområdet. Kristensen Transport har allerede satt inn en biogass-lastebil i drift.

På biogass har Coop utrullingsplaner om 55 kjøretøy innen utgangen av 2023, og 80 biler innen utgangen av 2024.

Opphav og kilder: Coop

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125