23948sdkhjf

Ut av komfortsonen! Ernæring og yoga! 140-timers med Fartskriver på YSK

SUNN MAT OG YOGA! Hjelp, jeg skal bli yrkessjåfør. Kanskje blir det fet ny jobb og bra lønn? Men første hindringer er:

På 140 timers med Fartsskriver: Tungt.no følger YSK

Link til samleside her

Gjennomføring av  Yrkesjåførutdannelse (YSK-grunnutdanning) er et krav fra myndighetene for å utføre lønnet arbeid i yrker med tungtransport. Det komprimerte kurset er på 140 timer og avsluttes med teoriprøve hos Statens Vegvesen

DAG 1

DAG 2

  • Mål 1: Klare oppmøte og holde ut alle de obligatoriske timene.
  • Mål 2: Klare bestått på teoriprøven med 50 spørsmål hos SVV
  • Mål 3: Bli litt klokere på det som har med yrkessjåfører å gjøre.

Førerkortet på C og CE er en nemlig ting. Sjåførkompetansen er noe mye mer.

Det som skjer i yogasalen forblir i yogasalen!

Nok en innholdsrik dag, dog med i utgangspunktet skrekkelig kjedelige, og diskuterbart om de er lastebilrelaterte emner, på pensum.

At spising og trening og livsstil skal være obligatorisk del av en yrkesutdannelse er en tanke sært. Det er så vidt jeg vet ingen som har vurdert å sette det på pensum i de to andre fagene jeg har litt erfaring fra, journalistikk og byggingeniør. Ikke som del av utdannelse til andre yrker jeg vet om heller. Dette er jo egentlig allmennfag for alle andre enn dem som jobber med dette som fag. Men kanskje det er de andre utdanningene burde lære av YSK?

For når det først er pensum for å bli yrkessjåfør, så ble det faktisk en nydelig liten bonusdag. Først og fremst takket være ekstremsportveko komprimert i en person som foredragsholder. June Nomeland, salgssjef til daglig, men med høy faglig kompetanse på trening og ernæring i tillegg, har mer energi enn samtlige kursdeltagere tilsammen, og det smittet.

Se bildekarusell i toppen for noen få stemningsbilder fra dagen.

Uten å gå i detalj om alle emnene; Innføring i justering av stol håper jeg å lage video på til Tungt senere. Treningsguide for sjåførene på farten også. Og så lunsjen da!!! Vi 10 kursdeltagerne er allerede blitt et sammensveiset lite team, og seansen der 10 mann laget en flott lunsj sammen, det var nesten rørende. 

Og kanskje derfor gikk det overraskende bra da yogamattene litt senere ble rullet ut, og vi ble satt i sving med mobiltetstrening, styrking av kjernemuskulatur og balanse i praksis. Ett og annet banneord var å høre, men for en innsats!!!

NB! Hele yogaseansen ble filmet av Fartskrivers Hanne N, men om den noen gang blir publisert, tipper jeg søksmålene hagler...

I morgen er det tilbake til helt vanlige sjåførting på pensum, og alle gleder seg. Om ikke alle er for STØLE til å komme seg ut av sengen da. 

Send melding til skolegutt Førde om det er noe Tungt kan svare på om kurset eller kanskje ta opp.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt.no i samarbeid med Fartskriver AS og med utallige kilder

KLIKK for alle artikler i 140 timer YSK med Fartskriver.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094